UDRUGA ‘ČUVARI BAŠTINE’ ODRŽALA IZBORNU SKUPŠTINU

Desetak, uglavnom članica, Udruge ‘Čuvari baštine’ održalo je u nedjelju, 23. ožujka izbornu godišnju Skupštinu. Za predsjednicu ‘Čuvara baštine’ ponovno je izabrana Ankica Biondić iz Krivaja, dosadašnja predsjednica udruge. Za dopredsjednicu izabrana je Ankica Kurbanović iz Piljenica, a za tajnicu Anita Đilas iz Jasenovca.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAUdruga ‘Čuvari baštine’ okuplja članove, odnosno članice koje se bave izradom ručnih radova i tradicijskim poslovima, koji se prenose s koljena na koljeno. Svoja umijeća, bez obzira radi li se o heklanom tabletiću, unikatnom nakitu ili KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAuporabnim predmetima od šibe i drveta, izlažu na raznim sajmovima ili izložbama rukotvorina uz mnoge manifestacije. Tako je bilo i protekle godine, a prezentiranje svojih vještina i tradicijskih poslova nastavit će i ove godine.

Putovanja na sajmove i manifestacije uglavnom si sami plaćaju, a prostor za izlaganje osiguravaju preko udruge. Lani su raspolagali s 2.500 kuna koje im je, kao poticaj za rad dodijelila općina Lipovljani.

Članice udruge ‘Čuvari baštine’ angažirale su se i oko manifestacije ‘Lipovljanski susreti’. Na tome im je zahvalio Ivan Magdić, vijećnik Općinskog vijeća Lipovljani i predsjednik Mjesnog odbora Krivaj, u ime Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani, koji je i predsjednik Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’. Nadaju se da će se suradnja nastaviti i tijekom ove godine.

Nastavak izrade i izlaganja ručnih radova, te odlazak na brojne sajmove, ove godine i neke nove turističke priredbe, očekuju članove udruge ‘Čuvari baštine’ u ovoj godini. Koliko će u tome uspjeti vidjet će se već od početka travnja kad započinje sezona sajmova i turističkih priredbi.

(D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA