UČENIKE PRVIH RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE S PODRUČJA OPĆINE LIPOVLJANI OBIŠAO NAČELNIK NIKOLA HORVAT

Načelnik Nikola Horvat, je zajedno s ravnateljicom OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani, Mirjanom Faltis, 4. rujna 2018. posjetio učenike prvog razreda matične škole te sve učenike u područnim školama koje se nalaze na području Općine Lipovljani.

    Lipovljansku školu ove godine pohađa ukupno 373 učenika, odnosno 5 učenika više  nego prošle školske godine. Osim toga, povećao se i broj razrednih odjela u matičnoj školi te su sada učenici raspoređeni u 18 razrednih odjela umjesto dosadašnjih 16, čime se omogućava kvalitetnije izvođenje nastave. Ravnateljica Mirjana Faltis izrazila je zadovoljstvo da se unatoč negativnoj demografskoj situaciji u Hrvatskoj, već treću godinu u ovoj školi povećava broj učenika i razrednih odjela. U Lipovljanima je u prvi razred krenulo 24 učenika. Ovogodišnju generaciju prvašića kroz njihovo četverogodišnje školovanje vodit će učiteljica Sanja Budimir.

          Nakon posjeta matičnoj školi, načelnik je nastavio obilazak područne škole u Kraljevoj Velikoj u koju ove školske godine ide 16 učenika od kojih je 6 prvašića. Kombinaciju četvrtog i prvog razreda uči učiteljica Ivana Vučak iz Kutine. Obilazak škola načelnik je završio posjetom područne škole u Piljenicama koju polazi 25 učenika, a u prvi razred krenulo je troje učenika koje u kombinaciji s drugim razredom uči učiteljica Sanja Pavić.

Darivajući učenike prvih razreda košaricama sa slatkišima, načelnik im je poželio radosno i veselo školovanje te puno uspjeha u usvajanju novih znanja.

Načelniku je ovo bila savršena prilika za upoznavanje s trenutnim stanjem i potrebama u ovim školama. Školske potrebe uređenja i opremanja, prema svojim mogućnostima, novčano će pratiti, kao i dosadašnjih godina, Općina Lipovljani kroz sredstva općinskog Proračuna.