U SKUPŠTINU TURISTIČKE ZAJEDNICE OPĆINE LIPOVLJANI IZABRANI NOVI ČLANOVI

         Turistička zajednica općine Lipovljani ima novu Skupštinu, koja se sastoji od 10 članova, predstavnika svojih najvećih financijera. Osnivačka Skupština održana je u srijedu, 28. listopada, a na njoj je bilo prisutno 8 od 10 članova nove Skupštine TZ općine Lipovljani.

         Nakon isteka 4-rogodišnjeg mandata bivšim predstavnicima u Skupštini Turističke zajednice, poslan je poziv uplatiteljima turističke naknade da predlože nove članove. U novu Skupštinu Turističke zajednice općine Lipovljani delegirani su Kristijan Šegotić, u ime Trgovine Šego, Snježana Kopecki u ime tvrtke Konzum plus, Kristina Brebrić, Branislava Hubak i Ines Šarčević, u ime Benzinske pumpe Brebrić, Dalibor Nerlović u ime Caffe bara Barba, Zdenka Baranček i Bruno Baranček u ime tvrtke Baranček, Josipa Dragojević u ime obrta Josipa i Klaudija Ivanišević u ime caffe bara Lupya.

         Konstituirajuću sjednicu nove Skupštine Turističke zajednice općine Lipovljani vodio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, ujedno i predsjednik Turističke zajednice općine Lipovljani. Pozdravio je prisutne buduće članove Turističke zajednice, pojasnio način i razlog promjena i predložio predsjednika i dvoje članova Mandatnog povjerenstva. Oni su iznijeli predložene članove iz poduzeća i obrta koji najviše uplaćuju turističke naknade i koji su prihvatili delegirati svoje predstavnike u Skupštinu TZ, koji su jednoglasno i izabrani.

         Nakon izglasavanja nove Skupštine Turističke zajednice općine Lipovljani, izabrani su i članovi novog Turističkog vijeća općine Lipovljani koji će ubuduće imati 8 članova.

         Odlučeno je i da će u Skupštini Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, Turističku zajednicu općine Lipovljani predstavljati Zdenka Baranček i Kristina Brebrić.  

         Zbog problema s pandemijom koronavirusa, koja čini najveće štete baš turizmu, tijekom ove godine otkazane su sve manifestacije, osim Ivanja u Piljenicama, na području općine Lipovljani. Do kraja godine također se ne očekuju bilo kakvi turistički sadržaji, jer je, zbog pogoršanja epidemiološke situacije otkazan i jednodnevni Adventski sajam u prosincu.

         Stoga, godišnju Skupštinu i aktivnosti usmjerene na plan rada za  iduću 2021. godinu mogu se očekivati u prvom tromjesječju  iduće godine.  

Damir SMETKO