U PILJENICAMA SU SAMI – VOLONTERSKIM RADOM – UREDILI LIJEP I KORISTAN URED ZA MJESNI ODBOR I UDRUGE GRAĐANA

Od utorka, 19. svibnja za Mjesni odbor Piljenica, ali i za druge udruge građana iz Piljenica, i službeno je otvoren novouređen ured, odnosno prostor za sastanke i arhivu dokumentacije. Skromno, kako su ga i uredili, ured je otvoren tek zajedničkim sastankom članova Mjesnog odbora i predstavnika udruga, i Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani.

Prostorija Mjesnog ureda Piljenice nalazi se u sklopu Društvenog doma Piljenice, a za ovu namjenu uredili su je sami, volonterskim radom, članova Mjesnog odbora i ostalih udruga, prije svega članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Udruge žena ‘Mlinarice’ i Udruge mladih. Zapuštenu prostoriju od 9 kvadratnih metara preuredili su u lijepu, funkcionalnu i korisnu prostoriju od 20 m², kao mjesto za sastanke, dogovore i mjesto arhive svojih udruga, koja se, uglavnom drži po privatnim kuća. U preuređenje su uložili, samo za materijal oko 20.000 kuna, a radovi su se protegnuli na dvije godine, no uredski prostor u Piljenicama, u okviru Društvenog doma uz Pakru, zablistao je za primjer mnogim mjesnim uredima i udrugama građana na području općine Lipovljani.

– Ovim skromnim otvorenjem uredskog prostora završavamo 4-rogodišnji mandat i rad ovog sastava Mjesnog odbora u Piljenicama, u kojima je puno novca uloženo u naše selo, prije svega u Društveni dom i Dobrovoljno vatrogasnog društvo, a pripremljeni su planovi i za rješavanje daljnjih komunalnih potreba našeg sela. Zahvaljujem se svim našim mještanima, ali i svim drugim, kao i načelniku općine Mariu Ribaru, koji su imali razumijevanja i financijski su nam pomogli rješavati naše potrebe – rekao je, otvarajući zajednički sastanka s općinskim načelnikom, Boris Tremski, predsjednik MO Piljenice.

Zahvalio je na dobrovoljnom radu na uređivanju prostora Mjesnog odbora, svim članovima odbora u proteklom razdoblju koji su i sami bili prisutni na otvorenju ureda, ali i onima koji su pomogli, a nisu bili prisutni. To su prije svega: Antonio Kurbanović, koji je kao član Odbora radio na uređenju instalacija, ali se trenutno nalazi u Njemačkoj, Mario Lenička, koji je radio keramičarske poslove, Dražen Golubić, koji je radio metalske i zavarivačke poslove, Danijel Čordaš, koji je napravio sve soboslikarske poslove i Zlatko Pavlović, koji je u svim poslovima pomagao.

Na otvorenju su, uz Borisa Tremskog, predsjednika MO Piljenice, bili prisutni još Damir Kvaternik, općinski vijećnik iz Piljenica i članovi piljeničkog odbora i udruga Dejan Brebrić, Zrinka Rožić, Mijo Črnila, Olivera Letvenčuk i Robert Rožić, a pridružio im se i Zlatko Pavlović.

Sve njih, ali i sve koji su svojim dobrovoljnim i volonterskim radom, pridonijeli uređenju ove prostorije, pohvalio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, i osobno im zahvalio na tom radu.

– Mjesni odbor Piljenice primjer je drugim mjesnim odborima naše općine kako se radi i brine za svoje naselje i sumještane, jer smo sve 4 godine bili u stalnom kontaktu i jako smo dobro surađivali – naglasio je Mario Ribar. Posebno se je zahvalio i Borisu Tremskom, dosadašnjem predsjedniku Mjesnog odbora, koji je najavio da se na skorim, lokalnim izborima za članove mjesnih odbora općine Lipovljani, neće više kandidirati zbog obiteljskih i poslovnih obveza.

S novoizabranim Mjesnim odborom u Piljenicama nastavit će se aktivnosti na uređenju komunalnih potreba ovog naselja, uz lijepu i čistu Pakru, koja privlači na dolazak i boravak u Piljenicama. Općinski načelnik Mario Ribar naglasio je kako želi završiti i vanjsko uređenje zgrade doma i ostalih prostora u centru Piljenica, te kako se nastavlja s projektom novog groblja, do kojeg će se morati, ubuduće, urediti i pješačka staza od crkve sv. Ivana Nepomuka u Piljenicama.

Pitanja te novi projekti i ideje o tome kako osigurati pristojnu egzistenciju, ali i još poboljšati programe, projekte i događanja na području općine Lipovljani i Piljenica, protezala su se kroz čitav zajednički razgovor.    (Damir SMETKO)