U PILJENICAMA ODRŽANA I PROMOCIJA KNJIGE ‘IZ KUTINSKE DAVNINE I BLIZINE’

Pjesnički susret ‘Rijeka, šuma, nebo’, održan u subotu, 21. travnja u Piljenicama završen je promocijom knjige Dragutina Pasarića ‘Iz kutinske davnine i blizine’. Time je nastavljena tradicija da se tijekom kulturne, pjesničke manifestacije u Piljenicama, javnosti izloži novo tiskana knjiga, značajna kao književni zapis našeg vremena.

                Knjigu ‘Iz kutinske davnine i blizine’ svim prisutnim članovima Društva hrvatskih književnika, gostima iz Kutine i Lipovljana, članovima Matice hrvatske, te domaćim Piljeničanima, predstavilo je četvero književnika. Najprije je o knjizi govorila prof. Božica Brkan, iz Zagreba, umirovljena novinarka i sama spisateljica više knjiga različitih tematika.

                O knjizi, ali i zajedničkom odrastanju, kroz spisateljski rad i rad u Matici hrvatskoj, govorila je i Katarina Brkić iz Kutine. O važnosti zapisa iz knjige, kao osobnih povijesnih pamćenja i povijesnih događanja u Kutini, te novom smjeru rada Društva hrvatskih književnika, na promociji je govorio Đuro Vidmarović, predsjednik DHK.

Na kraju promocije o nastajanju knjige, zanimljivim zgodama i svojoj autobiografiji govorio je i osobno Dragutin Pasarić iz Kutine, publicist i predsjednik kutinske Matice hrvatske.

                Promociju knjige ‘Iz kutinske davnine i blizine’ uveličali su svojim nastupom članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira iz Lipovljana i ŽVA ‘Kutinske dunje’, koji su se iskazali lijepo uvježbanim pjesmama, prigodnim uz promociju.

                Sve pjesnike, pisce, goste i domaćine na početku promocije pozdravile su Melita Lenička, kao domaćin pjesničkog susreta i Udruge žena ‘Mlinarice’, i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani. Zahvalile su svima za dolazak u Piljenice, na područje općine Lipovljani, zaželjele svim ugodan boravak i dobar književni rad i obećale podršku i u buduće.

                Zajedničkim druženjem, uz večeru, koju su pripremile članice domaće Udruge žena ‘Mlinarice’, završen je ovogodišnji uspješni pjesnički susret ‘Rijeka, šuma, nebo’ u Piljenicama.

Damir SMETKO