U MRRFEU POTPISAN DODATAK I. UGOVORA O SUFINANCIRANJU REKONSTRUKCIJE CENTRA U LIPOVLJANIMA – U 2019. GODINI UKUPNO 350.000,00 KUNA

U ponedjeljak, 16. prosinca, općinski načelnik Nikola Horvat potpisao je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, DODATAK I. UGOVORA O SUFINANCIRANJU projekta Rekonstrukcija Trga sv. Josipa i Trga hrv. branitelja u Lipovljanima – faza 3.  Vrijednost ovog dodatka ugovora je 100.000,00 kuna, dok ukupan iznos sufinanciranja u 2019. godini, od strane MRRFEU, za ovaj projekt iznosi 350.000,00 kuna, s obzirom da je osnovni ugovor u vrijednosti 250.000,00 kuna potpisan još u prvoj polovini 2019. godine.

Podsjetimo, polovinom studenog 2019. završeni su radovi 3. faze rekonstrukcije centra, odnosno Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja u Lipovljanima. Tako je, nakon samo dva mjeseca građenja, i drugi dio užeg centra dobio sasvim novu, urbanu vizuru.

Za dovršetak cijelog projekta rekonstrukcije centra, od Vatrogasnog doma u Lipovljanima do križanja Kolodvorske i Ulice braće Radića, zajedno sa izgradnjom kružnog toka oko bunara, preostala je još jedna, zadnja faza radova, koji se planiraju izvesti u 2020. godini, također uz financijsku potporu MRRFEU.

Načelnik Nikola Horvat naglasio je koliko su ovakve potpore važne i potrebne za razvoj manjih lokalnih samouprava, izrazio veliko zadovoljstvo potpisanim dodatkom ugovora, te se zahvalio na potpori Ministarstva, kako u ovoj godini, tako i prijašnjih godina.