U Krivaju je započelo uređenje mjesne infrastrukture

Tijekom ove godine na uređenje mjesne infrastrukture u Krivaju, s naglaskom na uređenje mjesnog groblja i dijela Društvenog doma,   Općina Lipovljani uložit će se više od 210.000 kuna. Radovi su započeli u travnju, unatoč problemima s pandemijom korona virusa i zaštitom od njega, a radove, uz sve mjere zaštite, izvode djelatnici ‘Lipkom servisa’, komunalnog poduzeća Općine Lipovljani.

         Do sredine svibnja, mrtvačnica u Krivaju i mjesno groblje, koji nisu na istom mjestu, bit će priključeno na vodovodnu mrežu, a nakon toga, prema vremenskim i financijskim mogućnostima, nastavit će se uređenje groblja.

         Prošlog mjeseca djelatnici ‘Lipkom servisi’ sanirali su cijevni propust u Krivaju, na dijelu lokalnog puta prema mrtvačnici i groblju, te izbetonirali potpuno novi cijevni propust, s većim profilom propusnosti.

         Osim odlaska do groblja, tim putem najviše se koriste poljoprivrednici, prolazeći traktorima i radnim strojevima na njive. Stoga je iznad cijevnog propusta izlivena betonska ploča, preko koje će se još i prevući asfalt.  Uz izgradnju cijevnog propusta, izmuljivanjem je uređen i očišćen i dio odvodnog kanala, što će omogućeno nesmetano otjecanje veće količine oborinskih voda.

         Radove na izgradnji vodovoda i uređenju novog, većeg propusta na pristupnom putu, obišao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u pratnji Davora Živkovića, direktora ‘Lipkom servisa’ i Igora Hadžinskog, komunalnog redara općine Lipovljani. U sanaciju i izgradnju novog, većeg propusta, na prilaznom putu do groblja u Krivaju, uloženo je 10.500 kuna, bez PDV-a.

         U tijeku su i radovi na izgradnji vodovoda, u dužino od 510 metara, nakon čega će uslijediti priključci mrtvačnice, postavljanja jedne slavine na mjesnom groblju i priključenje Društvenog doma Krivaj na vodovodnu mrežu. Investicija u sekundarnu vodovodnu mrežu vrijedna je 80.000 kuna. Za ovu, dugo očekivanu investiciju u infrastrukturu Krivaja, zaslužan je i Mladen Jancentić, predsjednik Mjesnog odbora Krivaj, kao i ostali članovi MO Krivaj, koji su pripremili plan rada i ulaganja MO Krivaj, a Općina Lipovljani i Nikola Horvat, općinski načelnik, pratit će ih financijski u njihovim zahtjevima za infrastrukturno uređenje Krivaja.

         Osim dovođenja vode do mrtvačnice i na mjesno groblje, tijekom ljeta nastavit će se uređenje groblja u Krivaju. Planira se urediti prilaz groblju te centralna staza kroz groblje. To će zahtijevati radove na izradi posteljice, ugradnju rubnjaka, asfaltiranju staze i prilaza, a oko centralnog križa planirano je popločenje betonskim kockama. Vrijednost tih radova iznosi 120.000 kuna, a izvođač radova bit će ‘Lipkom servisi’ iz Lipovljana. Izgradnjom komunalne infrastrukture u Krivaju, započinje i ovogodišnji investicijski ciklus gradnje i uređenja komunalne infrastrukture na području općine Lipovljani.

Damir SMETKO