U KRALJEVOJ VELIKOJ VATROGASNO DRUŠTVO IZABRALO – NOVO ČELNIŠTVO !

Samo godinu dana nakon provedenih redovnih izbora, u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kraljeva Velika, održana je, u subotu, 14. veljače, izvanredna izborna Skupštini na kojoj je za KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERApredsjednika DVD-a izabran Zvonko Andrilović. Za dopredsjednika Društva je izabran Zoran Mužić, dok je Jurica Stipčević ostao obavljati dužnost zapovjednika DVD-a Kraljeva Velika.

Promijenjeno je i nekoliko članova Upravnog i Nadzornog odbora, pa se ove godine očekuje aktivniji rad kraljevčanskih vatrogasaca. Tako je umjesto Danijela Gostreca, nakon jednogodišnjeg vođenja DVD-a Kraljeva Velika, na čelno mjesto izabran Zvonko Andrilović, jer članovi Upravnog odbora nisu bili zadovoljni radom Društva u prošloj godini, a niti ostvarenim financijskim prihodima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAIzvanrednu izbornu Skupštinu u Kraljevoj Velikoj, u subotu, 14. veljače vodio je Danijel Ribarić, tajnik DVD-a Kraljeva Velika i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani. On je i podnio izvješće o radu u prošloj godini, u kojem se osvrnuo na prošlu godinu koju će vatrogastvo lipovljanskog područja, a posebno vatrogasci Kraljeve Velike, pamtiti po poplavama, i to u čak 4 navrata, kada su branili svoje sumještane i njihovu imovinu od nabujalih, velikih količina voda u veljači, svibnju, kolovozu i rujnu mjesecu.

– Prošlu godinu pamtimo po veliki poplavama na našem području, ali i šire. Radili smo na obrani od poplave u suradnji sa zapovjedništvom VZO Lipovljani i Općinom Lipovljani. Mi smo sudjelovali s većim brojem članova i operativaca, a pomagali su nam vatrogasci VZO Lipovljani, vatrogasci VZG Novska, a u pomoć nam je, u rujnu, priskočila i Hrvatska vojska. Bili su to naporni dani za nas, ali i za sve druge. Stoga svima koji su sudjelovali u obrani od poplave u Kraljevoj Velikoj od sveg srca zahvaljujemo – naglasio je Danijel Ribarić, u izvješću o radu DVD-a Kraljeva Velika u 2014. godini.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAPrije izvanrednog izbora novog čelništava, na sjednici Skupštine pročitana su i usvojena izvješća o radu i financijskom poslovanju Društva u prošloj godini. Osim stalne obrane od poplave, vatrogasci DVD Kraljeva Velika nisu imali drugih intervencija, no uspješni su bili u natjecanju, pa su prošle godine pobijedili na ‘Vatrogasnom izazovu’, među 26 ekipa, što je izuzetan uspjeh. No, kao i druge udruge, mučili su ih financijski problemi. Na raspolaganju su imali svega nešto više od 14.000 kuna, a troškove u prošloj godini imali su gotovo 13.500 kuna, pa u ovu godinu prenose tek mršavih 700 kuna. Kako trebaju osobnu opremu za vatrogasce, za ovu godinu su planirali 28.000 kuna, što su članovi Skupštine i podržali, ali s primjedbom da se ta sredstva i ostvare.

U bogatoj, 83-godišnjoj povijesti, vatrogasno Društvo u Kraljevoj Velikoj bilo je jako, radišno, s puno članova… I danas ih ima čak 178, od čega 140 s pravom glasa, no mnogi su neaktivni. Sve te probleme u Društvu žele riješiti što prije. Zato su kroz izvanredne izbore vidjeli izlaz iz te situacije. Jednoglasno su izglasali predložene promjene. Tako je Zvonko Andrilović izabran za predsjednika, Zoran Mužić, za dopredsjednika, Jurica Stipčević za zapovjednika, a Denis Kovačević za njegovog zamjenika, te Danijel Ribarić za tajnika i Danijel Gostrec za blagajnika Društva.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANovi Upravni odbor DVD Kraljeva Velika broji i dalje 11 članova, a izabrani su, uz gore spomenute čelnike, još i: Dragan Milovac, Luka Kovačević, Siniša Varga, Vlado Mašunjac i Marina Grgić. U Nadzorni odbor izabrani su: Igor Softa, Marijan Kostelac i Željko Cicnjak. Predstavnici u Skupštini Vatrogasne zajednice općine Lipovljani bit će: Zvonko Andrilović, Zoran Mužić, Jurica Stipčević i Danijel Ribarić.

Na kraju izvanredne vatrogasne izborne Skupštine u Kraljevoj Velikoj usvojen je Program rada za 2015., financijski plan i prijedlog novog Statuta Društva koji se mora uskladiti s novim Zakonom o udrugama građana.

Na Skupštini su pročitani i članovi koji trebaju dobiti vatrogasne Spomenice, no kako obilježja nisu stigla, bit će naknadno uručena.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA