U KNJIŽNICI JE OTVORENA IZLOŽBA RADOVA GRUPE ‘SLIKARI OPĆINE LIPOVLJANI’

Članovi likovne grupe SOL – ‘Slikari općine Lipovljani’, tijekom čitave godine vrlo su aktivni. Odlaze na likovne kolonije kod drugih likovnih društava, ali organiziraju i sudjeluju na kolonijama na području općine Lipovljani. Presjek jednogodišnjeg stvaralaštva krajem svake godine izlože u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima.

                Dio ovogodišnjih likovnih radova, članovi  grupe SOL, izlažu u lipovljanskoj knjižnici, a izložba je svečano otvorena u četvrtak, 13. prosinca. O suradnji knjižnice i likovnog amaterizma okupljenima je govorila Marica Tisaj, knjižničarka lipovljanske knjižnice, a o radu grupe SOL njihova predsjednica Zdenka Kokolek.

                Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, pohvalio je rad lipovljanskih slikara, dobar odaziv i lijepe radove s likovnih kolonija tijekom ‘Lipovljanskih susreta’ i na Opekama, početkom listopada. Pružajući podršku njihovom radu, zaželio je još više radova i likovnih kolonija u idućoj godini, nakon čega je izložbu i službeno otvorio.

                Prigodnim, božićnim pjesmama, otvorenje likovne izložbe članova grupe SOL, popratili su članovi domaćeg mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’. U Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima, izloženi radovi mogu se pogledati do sredine siječnja.

Damir SMETKO