Tijekom 2019. godine uređivali vatrogasno spremište i obnavljali opremu DVD-a Krivaj

         Jedan požar otvorenog prostora i akcija uređenja vatrogasne spremnice obilježili su prošlu godinu u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Krivaj. Redovnu godišnju Skupštinu s osvrtom na 2019. godinu, članovi DVD Krivaj održali su u nedjelju, 8.ožujka.

         Godišnju Skupštinu vodio je Darko Jordan, predsjednik DVD Krivaj, a izvješće o radu društva u 2019. godini pročitao je Zoran Tisaj. U prošloj godini obnovili su i dio vatrogasne opreme, te izvršili veći servis kombi vozila.

         Prema izvješću blagajnika društva Karla Makala ukupni prihod u 2019. godini ostvarili su u iznosu od gotovo 21.000 kuna., a prihod u blagajni bio je 6.700 kuna. Ukupni rashodi tijekom godine bili su im 15.500 kuna i 4.500 kuna iz blagajne, pa im je na kraju godine ipak ostalo 7.500 kuna koje će utrošiti ovu godinu na akcije uređenja.

         Izvješća o radu i financijskom poslovanju u 2019. godini članovi DVD Krivaj prihvatili su bez rasprave, kao i Plan rada i financijskog poslovanja za ovu godinu. Tijekom ove godine očekuju prihod od 20.000 kuna, od čega 5.000 kuna žele utrošiti u nabavku opreme.

         Na uspješnom radu vatrogascima je čestitao Mladen Jancetić, predsjednik MO Krivaj, Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani.

         Godišnja Skupština bila je i prilika da se vatrogascima dodjela i vatrogasne spomenice. Za 20 godina provedenih u vatrogastvu vatrogasne spomenice dobili su: Goran Sajdl, Josip Pastor, Ankica Biindić, Ivan Nemec, Marko Biondić i Dejan Milovac. Spomenice je uručio Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani.

         Nakon podjele vatrogasnih priznanja redovna godišnja Skupština članova DVD Krivaj završila je zajedničkim ručkom i druženjem u Društvenom domu. Tijekom druženja Darko Jordan, predsjednik društva, članicama društva i vatrogaskinjama, gošćama na Skupštini, povodom Dana žena uručio je simboličan poklon.

Damir SMETKO