SVEČANO OBILJEŽEN ‘EKO DAN’ U OSNOVNOJ ŠKOLI U LIPOVLJANIMA

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, u ponedjeljak, 6. lipnja održan je ‘Eko dan’, svečanost obnavljanja statusa međunarodne ‘Eko-škole’ u okviru čijeg programa lipovljanska Osnovna škola djeluje 6 godina. Za ‘Eko dan’ pripremljen je bogat program KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAučenika škole, nakon čega je svečano podignuta Zelena zastave ‘Eko-škole’.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAO programu ‘Eko-škole’, brige za okoliš i odgajanje učenika u skladu s ekološkim standardima i potrebama današnjice, okupljenima je, u pozdravnom govoru, izložila Mirjana Faltis, ravnateljica OŠ u Lipovljanima. Čestitke na obnavljanju statusa i trudu na ekološkom obrazovanju učenika uputila je i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani koja je nazočne na ‘Eko danu’ pozdravila i u ime Marija Ribara, načelnika općine Lipovljani. Istakla je kako Općina Lipovljani svake godine iz svog KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAproračuna podupire Osnovnu školu i njezine ekološke programe i projekte, a tako će biti i ubuduće.

Zadovoljstvo ‘Eko-školom’ u svom obraćanju izrazio je i Vedran Mihaljević, zamjenik gradonačelnika grada Novska, čestitajući svim učenicima i djelatnicima Osnovne škole njihov ‘Eko-dan’.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Na svečanosti uz ‘Eko dan’, predstavljeni su ostvareni uspjesi tijekom školske godine 2015./16. koja je pri kraju. Bila je to prilika i da se lijepim poklonima nagrade najbolji učenici.

Nagrađeni su: Hrvoje Lukšić, 8. razred, Josipa Debeljak, 7. razred, Ivan Milinović, 8. razred, Matea Dujić, 8. razred, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADorotea Horvat, 8. razred, te učenici područne škole iz Piljenica: Marin Mujanić, Emilija Vrapček, Luka Prikratki, Leona Golubić, Viktorija Toš, Ivan Buneta, Ivan Herceg, Gabriel Lenička i Antun Mujanić.

Za te ostvarene uspjehe učenika, prigodno su nagrađene i učiteljice, mentorice nagrađenih učenika. Nagrađene su: Valentina Jugović, učiteljica prirode i biologije, Katica Stjepanek Jandrić, učiteljica fizike, Verica Razum Hrmo, učiteljica vjeronauka, Anka Doležal, učiteljica hrvatskog jezika, Tomislava Franić, učiteljica likovne KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAkulture i Tatjana Dlouhi, učiteljica iz područne škole u Piljenicama i voditeljica iznimno uspješne dramske skupine.

Na kraju su uručene i posebne nagrade. Nagrađena je Ivana Babić, kao najuspješnija sportašica škole, Florijan Rožić, kao najuspješniji sportaš, Matea Dujić, kao najučenica godine i Ivan Milinović, kao najučenik godine. Mirjana Faltis, ravnateljica škole, predala je svima poklone i čestitala na postignutim uspjesima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA‘Eko dan’ Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima nastavljen je bogatim programom učenika škole s glazbenim i plesnim točkama. Na kraju svečanosti, svi su bili nazočni obnovi statusa ‘Eko-škole’ i podizanju Zelene zastave. Ove godine podigli su je Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća i Vedran Mihaljević, zamjenik gradonačelnika grada Novska.

 

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA