Svečano i zabavno bilo je na Rokovo u Krivaju

         Blagdan sv. Roka u Krivaju se tradicionalno svetkuje kao zaštitnik sela. Ove godine, u petak, 16. kolovoza, Rokovo je obilježeno vjerski, svečanim misnim slavljem kod kapelice sv. Roka, ali i zabavno, uz nekoliko sadržaja za domaće stanovnike i njihove goste.

         Od 8 sati ujutro, vozeći se u turističkom vlakiću kroz Krivaj, limena glazba iz Međurića, započela je svečano obilježavanje Rokova u Krivaju. Zadovoljni Krivajci zaustavljali su vlakić s limenom glazbom pred svojim domovima, da počaste vesele puhače i da odsviraju nešto samo za njih, a takva ‘budnica’ je potrajala sve do misnog slavlja.

         Svečano misno slavlje i ove godine vodio je vlč. Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe. U sjeni kapelice sv. Roka, okupilo se stotinjak vjernika, koji su uputili molitve sv. Roku, svom zaštitniku Krivaja.

         U popodnevnim satima, dio starinskih traktora, kluba ‘Lanz Bulldog’ dovezli su njihovi vlasnici u centar Krivaja, a nakon toga više od 100 bikera provozalo se Krivajem, sa svojim modernim i snažnim motorima. Na bivšem školskom igralištu izložili su svoje snažne motore, pa za sebe i gledatelje zaigrali tipične bikerske igre, bacanje guma, spora vožnja i ispijanje piva. Pobjednici su se morali dosta potruditi da budu najbolji, a za to su nagrađeni prigodnim poklonima.

Dolaskom večeri i padanjem mraka prestale su bikerske igre, a za sve posjetitelje, a posebno za okupljene ljubitelje motora, veselo je zasvirala grupa ‘Boje noći’.

Obilježavanje Rokova u Krivaju nastavljeno je i u subotu, 17. kolovoza. U popodnevnim satima igrala se bela, stolni tenis, a sa zalaskom sunca, za najmlađe je organizirano kino na otvorenom. Prikazan je dugometražni crtani film ‘Mala sirena’, kojeg su zajedno odgledali roditelji i njihovi najmlađi članovi obitelji.

Poslije kino predstave priređeno je i zabavno veče, pa je Rokovo ove godine donijelo u Krivaj, velik broj posjetitelja.  

Damir SMETKO