SUSRET UČENIKA I UČITELJA ŠKOLA KOJE NOSE IME JOSIPA KOZARCA

U okviru Dana osnovne škole iz Lipovljana i Dana Josipa Kozarca, što se održavaju uz blagdan sv. Josipa, zaštitnika župe u Lipovljanima i Dana općine, u Lipovljanima je u utorak, 18. ožujka održan 1. susret osnovnih škola koje nose ime Josipa Kozarca. Takvih škola u Hrvatskoj ima 7, a na ‘Susretu’ su bili učenici i učitelji 5 škola, kojima je domaćin bila lipovljanska osnovna škola i općina Lipovljani.

skolaJK (44)                Program 1. susreta osnovnih škola imena Josipa Kozarca odvijao se u Društvenom domu u Lipovljanima, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAa sve goste pozdravila je Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole u Lipovljanima. Predstavnicima gostiju u znak sjećanja na ovaj ‘Susret’ uručila je poklon škole i pozvala da se svake godine susreti nastave.

skolaJK (46)Prvi susret protekao je u predstavljanju škola, ali još više u izvrsnim scenskim izvedbama pripovjedaka Josipa Kozarca, koje njeguju učenici škola koje nose ime tog hrvatskog šumara i književnika.

Domaćini, učenici 1., 2. i 3. razreda iz Lipovljana, za prvi ‘Susret’ pripremili su i izveli scensku igru ‘Pozdrav Slavoniji’. Iz osnovne škole u skolaJK (45)Slatini učenici Vlatka Pačarić i Ivor Miklošević izveli su predstavu ‘Moj djed’.

Učenici Osnovne škole Josipa Kozarca u Vinkovcima izveli su scensku igru ‘Slavonac ljubi svoju slavonsku šumu nadasve’, a predstavu ‘Ženski likovi Josipa Kozarca’ uprizorili su učenici iz Semeljaca.

Na kraju, s izvrsnim kazališnim nastupom, predstavili su se učenici Osnovne škole iz Soljana, koji su izveli igru ‘Krčelići neće ljepote’.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Svi učenici i njihovi učitelji obišli su sobu Josipa Kozarca u lipovljanskoj Šumariji, a zatim je nastavljeno druženje učenika svih škola. Želja je da ‘Susret osnovnih škola imena Josipa Kozarca’ postane tradicija, pa da će se iduće godine na njega odazvati i škole iz Slavonskog Šamca i Josipovca Punitovačkog, koje također nose ime Josipa Kozarca, šumara i hrvatskog književnika, a ove godine su opravdale svoj izostanak.   (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

skolaJK (56) skolaJK (62)