SPORTSKO POPODNE NA ”LIPOVLJANSKIM SUSRETIMA”

Treći  dan manifestacije u Lipovljanima završen je bogatim sportskim programom


SPORTSKO POPODNE NA ”LIPOVLJANSKIM SUSRETIMA”

 


Najjači sportski događaj, trećeg dana održavanja ovogodišnjih ”Lipovljanskih susreta”, u popodnevnim satima, bile su nogometne utakmice seniora i veterana Nogometnog kluba ‘Slavonac’ protiv momčadi juniora i veterana GNK ”Dinamo’ iz Zagreba. Velik broj gledatelja iz Lipovljana, ali i okolice pratio je te nogometne utakmice na nogometnom igralištu NK ‘Slavonac’, dok se je u isto vrijeme na igralištu u centru Lipovljana održavao turnir u borilačkim vještinama, turnir u nogometu pionirskih nogometnih ekipa i zabavne dječje igre u organizaciji Plesno-navijačko-akrobatskog kluba ”Iskrice”.

Kroz cjelodnevni sportsko-zabavni  program uz koordinaciju Mirjane Faltis, sve aktivnosti te najave nastupa ekipa i natjecatelja uspješno je vodila Melita Mihalić.


Ekipa seniora NK ‘Slavonac’ dočekala je kombiniranu ekipu GNK ‘Dinamo’ iz Zagreba. Utakmica je započela u 15.30 sati i bez obzira na vruće vrijeme bila je puna tempa i obostranih akcija. Domaći igrači ‘Slavonaca’ dobro su parirali mladim gostima iz Zagreba pa je prvo poluvrijeme odigrano 0:0. No, u drugom dijelu igre mladi igrači hrvatskog prvaka pokazali su veću uigranost i pobijedili su domaćine s 2:0.


Na utakmicu veterana ‘Slavonca’ protiv ‘Dinamovih’ veterana došlo je još više gledatelja. Nakon kratkog zagrijavanja vidjelo se da će za veterane ‘Dinama’ braniti Josip Kovačević iz Kraljeve Velike jer su veterani doputovali bez vratara, tek s 10 igrača. Utakmica se igrala skraćeno, po 30 minuta za poluvrijeme, a domaćin iz Lipovljana pripremio je velik broj igrača, sportski rečeno dugu klupu, za ovaj revijalni susret s ‘Dinamovim’ igračkim legendama. No, ni to im nije pomoglo. Prvo poluvrijeme završilo je 3:0 za veterane ‘Dinama’, a konačni rezultat bio je 5:0 za goste iz Zagreba.


Za veterane GNK Dinamo igrali su: Josip Kovačević, Popovski, Ismet Hadžić, Marko Kolak, Dalibor Poldrugač, Edin Mujčin, Vlado Petrović, Ardijan Kozniku, Marko Mlinarić, Franjo Lukačević i Vlado Deželić.


Za veterane NK ‘Slavonac’ igrali su: Fijačko, Pernička, Žabek, R. Miško, D. Miško, Z. Turas, Sijarto, Duda, Herić, Vitković, Milunić, Horvat, Mijadžiković, Pogačić, Mujkić, Imenjak, Žabek, Papić, Lažeta, Ljuma i Goršek. Nakon odigrane utakmice ekipe su se nastavile zajednički družiti u lipovljanskom Društvenom domu, a gledatelji su se zadovoljni vratili u centar Lipovljana gdje su završavali ovogodišnji ”Lipovljanski susreti”.

U isto vrijeme na rukometnom igralištu održan je malonogometni turnir za uzrast pionira, a sudjelovale su 4 ekipe i to ”Stari Grad” iz Kraljeve Velike, ”Sloga Maris” iz Jazavice, ”Tomislav” iz Nove Subocke i ”Slavonac” iz Lipovljana. Nakon 4 odigrane utakmice malonogometni turnir najmlađih nogometaša završio je sljedećim poretkom: 1. NK ”Tomislav”, Nova Subocka, 2. NK ”Sloga Maris”, 3. NK ”Stari Grad” i 4. NK ‘Slavonac.

Kao što se je u dopodnevnim satima u parku održavalo natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša, tako se u popodnevnim satima u parku, na otvorenome, kuhao fiš- paprikaš. U organizaciji ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana, fiš je pripremalo 10 ekipa, koji je u popodnevnim satima došao kao dobro osvježenje posjetiteljima koji vole ovu ribičku kulinarsku deliciju.


Odmah nakon malonogometnog turnira uslijedila je i demonstracija borilačkih vještina u organizaciji Škole borilačkih vještina iz Lipovljana. Uz domaće borce istočnjačkih vještina na demonstraciji su još sudjelovali članovi Knock Out Team Zagreb i Take Wan Do kluba iz Gline. Nakon demonstracije uslijedile su i borbe, a nakon njih najboljima su podijeljeni pehari.


Sportski dan, a time i sama manifestacija ”Lipovljanski susreti”, završila je zabavnim dječjim igrama u organizaciji Plesno-navijačko-akrobatskog kluba ”Iskrice”. Četiri ekipe najmlađih natjecatelja u dobi od 10 i 11 godina odigrale su 8 veselih dječjih igara, a u pauzama su njih i velik broj gledatelja zabavljale i oduševile ‘Iskrice’ s nizom cheer koreografija. Nakon vožnje romobilom, skakanja u vreći, nošenja loptica na frizbiju, vožnji živih tačaka, nošenja balona prislonjenih čela, kotrljanje lopte reketom, spašavanja utopljenika i skupljanje razbacanih loptica i balona, najuspješnija je bila ekipa plavih, koja je nagrađena poklonima, kao i ostale ekipe žutih, naranđastih i crvenih.


Tako je zadnji, treći dan ‘Lipovljanskih susreta’ bogatim sportskim i kulinarskim programom, u kojem je svatko mogao pronaći zanimljivost za sebe, privukao velik broj posjetitelja, koji su se još jednom susretali i družili s prijateljima i poznanicima u centru Lipovljana, na kulturnoj, zabavnoj, turističkoj, ali i uspješnoj sportskoj manifestaciji, koja je lani, očito s pravom, obnovljena na radost svih posjetitelja.