SPORTSKI SUSRETI TREĆEG DANA ‘LIPOVLJANSKIH SUSRETA’

Zajedničko druženje nastavljeno je i u nedjelju, 26. kolovoza

SPORTSKI SUSRETI TREĆEG DANA ‘LIPOVLJANSKIH SUSRETA’

U nedjelju, 26. kolovoza, trećeg dana ovogodišnjih ”Lipovljanskih susreta” održano je druženje i sportsko nadmetanje članova mnogobrojnih i različitih udruga građana u raznim sportskim disciplinama. Sportski susreti trajali su čitavog dana, uz velik broj sudionika i promatrača i prava je šteta što je kišno vrijeme i jak vjetar u popodnevnim satima natjecanja nakratko prekinulo. Nastavljeno je uspješno u sportskoj dvorani, ali je izgubljena ljepota završetka ove trodnevne manifestacije na istom mjestu, u parku, u centru Lipovljana, na otvorenome, u čemu najviše uživaju posjetitelji ove manifestacije.

 

Sportski dio ”Susreta” započeo je biciklijadom koja je odmah iza 9 sati, sa stotinjak biciklista, krenula iz centra Lipovljana. Preko Kraljeve Velike i Piljenica, gdje su biciklisti mogli odmoriti, stigli su ponovo u Lipovljane. U centru, na igralištu, održano je nekoliko biciklističkih nadmetanja u različitim načinima vožnje bicikla, a izabran je i ‘Najsimpatičniji bicikl’. Na ovogodišnjim ”Susretima” to je bio chopper bicikl ručne izrade kojeg je vozio Mirsad Veladžić iz Daruvara, a odmah do njega Ivan Ožoga iz Nove Subocke, Mirko Fedak iz Lipovljana, pa Verica Razum Hrmo i David Mokoš iz Lipovljana.

Nakon biciklističkih takmičenja i igara, održan je rukometni turnir u organizaciji RK Slavonac. U međusobnim susretima rukometaša iz Križa, Popovače i Lipovljana, za nijansu bolji od ostalih bili su rukometaši ‘Moslavca’ iz Popovače, a domaći rukometaši, kao gostoljubivi domaćini bili su treći.

U 10 sati započeo je i kuglački turnir u lipovljanskoj dvorani u organizaciji Kuglačkog kluba ‘Slavonac’. Sudjelovalo je 6 ekipa, od čega tri iz Lipovljana, te po još jedna iz Novske, Ciglenice i Jasenovca. Nakon vrlo zanimljivih bacanja najbolji su bili igrači iz Novske, a slijede  ih igrači iz Ciglenice i domaća ekipa ‘Mladež KK Slavonac’.

Nakon rukometnog turnira, na igralištu u centru održan je i turnir u malom nogometu među ekipama limača, a sudjelovali su igrači iz Kutine, Lipovljana, Jazavice-Roždanika i Rajića. U finalu su pobijedili najmlađi nogometaši ‘Sloge Maris’ iz Jazavice-Roždanika.

U parku pred zgradom Šumarije odigran je turnir u pikadu ženskih ekipa. Sudjelovalo je 5 domaćih ekipa koje su strelicama pokušavale i uspijevale pogoditi što veći broj, ili centar pikada. Pobijedila je, iznenađujuće, ekipa Osnovne škole Josipa Kozarca, drugoplasirana je bila ekipa Frizerskog salona ‘Mirela’, a treća ekipa Udruge umirovljenika općine Lipovljani.

Ovogodišnji sportski program nogometaša ponudio je dvije utakmice. Pred malim brojem gledatelja, uvelike zbog lošeg vremena, po kiši i jakom vjetru odigrane su na stadionu ‘Slavonca’ dvije zanimljive utakmice. U prvoj su se sastali veterani ‘Slavonca’ s veteranima NK Molve, a susret je završen neriješeno 2:2. U drugoj utakmici nogometaši zagrebačkog ‘Hrvatskog dragovoljca’ pobijedili su seniore domaćeg ‘Slavonca’ s 5:0. Zajednički susret i druženje nastavljeno je u Društvenom domu.

Kroz takmičenje u kuhanju lovačkog gulaša i pripremu fiša bila je osigurana okrjepa za sve učesnike sportskih aktivnosti, gdje treba pohvaliti majstore u pripremanju ovih delicija

Naglim pogoršanjem vremena, naletom vjetra i kiše, nije se uspjela održati najavljena vatrogasna vježba sa spašavanjem, mada su za vježbu izvršene sve pripreme.

Loše vrijeme pokvarilo je sportske susrete i nadmetanja na otvorenom pa su oni premješteni u sportsku dvoranu osnovne škole. Tu su održane dječje igre u kojima je ekipa ‘Narančasti’ bila bolja od ekipa ‘Plavi’, ‘Žuti’ i ‘Crveni’. Uz dječje igre nastupile su i članice Plesno-navijačko-akrobatskog kluba ‘Iskrice’, na oduševljenje svih. Velikim angažmanom Mirjane Faltis i ekipe iz „Iskrica“ sportski dan i mnogobrojni sportski susreti uspješno su održani, a završili su finalnim utakmicama malonogometnog ‘Turnira ulica’ što se tijekom kolovoza igrao na otvorenom, a u finalu ekipa Zagrebačke ulice pobijedila je Kolodvorsku.

Svi posjetitelji trećeg dana ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’ otišli su kući zadovoljni pokazanim sportskim susretima i zanimljivim nadmetanjima, a kroz cjelodnevni dobro pripremljeni sportski program manifestacije uspješno su vodili Melita Mihalić i Franjo Capan kao tehnička i zvučna potpora.  Cilj zajedničkog druženja, pokazivanja turističkih i sportskih mogućnosti Lipovljana i mještana općine Lipovljani svakako je ispunjen. (Damir SMETKO)