‘SLAVONAC’ PRIREDIO 2. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR EKIPA NOGOMETNE MLADEŽI

Športski nogometni klub ‘Slavonac’ organizirao je 2. memorijalni nogometni turnir mladeži i Memorijal hrvatskih branitelja Zorislav Protrka. Memorijalni turnir igrao se dva dana, u subotu i nedjelju, 25. i 26. veljače u školskoj-sportskoj dvorani.

                Prvog dana turnira igrale su ekipe mlađih i starijih pionira. Na turnir se odazvalo 6 ekipa. U konkurenciji mlađih pionira nastupile su dvije ekipe NK Slavonac, te ekipe NK Sokol iz Rajića, NK Libertas iz Novske, NK Moslavina iz Kutine i NK Mladost iz Repušnice.

                U konkurenciji starijih pionira nastupile su 4 ekipe. Uz domaću ekipu NK Slavonac, igrale su još ekipe starijih pionira iz NK Stari Grad, Kraljeva Velika, NK Libertas iz Novske i NK Garić iz Ilove. Na kraju odigranih utakmica, najboljima su uručeni pehari za postignute rezultate.

                Drugog dana turnira, u nedjelju, 26. veljače igrali su najmlađi nogometaši u kategoriji ‘Prstići’. Na turniru je nastupilo 5 ekipa. Uz domaće dvije ekipe ‘Prstića’ NK Slavonac, nastupili su i njihovi vršnjaci iz NK Moslavina, NK Mladost Repušnica i ekipa Zlatarna Toni iz Novske. Nakon odigranih utakmica proglašene su najbolje ekipe. Pehar najboljima su uručile kćeri Zorislava Protrke, prerano preminulog branitelja i člana ŠNK Slavonac, čije ime nosi ovaj Memorijalni turnir. 

                Ovogodišnje izdanje 2. po redu ovog Memorijalnog turnira u Lipovljanima završen je revijalnom malonogometnom utakmicom veteranskih ekipa lipovljanskog ‘Slavonca’.

Damir SMETKO