SLAB ODAZIV BIRAČA NA GLASOVANJU ZA BUDUĆEG ŽUPANA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Stanovnici Sisačko-moslavačke županije, u nedjelju, 12. listopada glasovali su na izborima za novog župana. Glasovanje je održano i na području općine Lipovljani, na već uhodanih 6 biračkih mjesta. Prvi, privremeni KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERArezultati glasovanja, pokazuju da će se za 14 dana ponovo ići na izbore, a nakon prvog kruga glasovanja, na području općine Lipovljani, najviše glasova dobio je Davorko Vidović, kandidat koalicije na čelu s SDP-om, dok je na području županije najviše glasova dobio Ivo Žinić, kandidat koalicije na čelu s HDZ-om.

Za ove, izvanredne izbore za župana Sisačko-moslavačke županije, nakon što je krajem kolovoza u istražnom zatvoru u Remetincu, dosadašnja županica Marina Lovrić Merzel, podnijela ostavku na to mjesto, na području općine Lipovljani pravo glasa imalo je 2.865 glasača. Glasovalo je samo njih 556, što je 19,4% biračkog tijela, ili tek svaki 5 birač s područja općine Lipovljani. Od toga je još i 14 glasačkih listića bilo nevažeće, što je 2,5% od izašlih birača.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Od ukupno 542 glasača, najviše glasova na području općine Lipovljani dobio je kandidat koalicije SDP, HNS, HSU i SDA, Davorko Vidović, ukupno 278 glasova, ili 51,3% izašlih birača. Iza njega slijedi, kandidat koalicije HDZ, HSS i BUZ, Ivo Žinić, koji je dobio 206 glasova, što je 38% od izašlih birača. Ostala 4 kandidata dobila su simboličan broj glasova. Nezavisni kandidat Ivica Dadović dobio je 23 glasa, ili 4,2% od ukupno izašlih birača, Pejo Trgovčević, kandidat koalicije HSP, A-HSS, HDRS, UDU i DSU, dobio je ukupno 20 glasova, ili 3,7% birača, Mladen Novak, kandidat Hrvatskih laburista – stranke rada dobio je 8 glasova, ili 1,5% i Veljko Novak, kandidat HSP AS, tek 7 glasova, ili 1,3%od ukupno izašlih birača.

U drugom krugu birači će se izjašnjavati između kandidata Ive Žinića, koalicija HDZ-HSS-BUZ i kandidata Davorka Vidovića, koalicija SDP-HNS-HSU-SDA.

 

Rezultati glasovanja po biračkim mjestima općine Lipovljani

 

Na biračkom mjestu 1 u Lipovljanima, pravo glasa imao je 751 glasač, a glasovalo je 154 birača, ili 20,5%. Bila su 3 nevažeća glasačka listića, a 151 glas birači su dali petorici kandidata. Ukupno 74 glasa dobio je Davorko Vidović, 62 glasa Ivo Žinić, 8 glasova Ivica Dadović, 5 glasova Pejo Trgovčević i 2 glasa Veljko Novak, a Mladen Novak nije dobio ni glas, na biračkom mjestu 1 u Lipovljanima.

Na biračkom mjestu 2 u Lipovljanima, pravo glasa imalo je 614 glasača, a glasovalo je 137 birača,ili 22,3%. Bila su 3 nevažeća glasačka listića, a 134 glasa dana su tek četvorici kandidata. Ukupno 89 glasova dobio je Davorko Vidović, 38 glasova Ivo Žinić, 4 glasa Pejo Trgovčević i 3 glasa Mladen Novak. Veljko Novak i Ivica Dadović nisu dobili ni glasa, na biračkom mjestu 2 u Lipovljanima.

Na biračkom mjestu 3 u Lipovljanima, pravo glasa imalo je 547 glasača, a glasovalo je 89 birača, ili tek 16,3%. Bila su 4 nevažeća glasačka listića, a 85 glasova dano je svoj šestorici kandidata. Ukupno 46 glasova dobio je Davorko Vidović, 27 glasova Ivo Žinić, 7 glasova Pejo Trgovčević, 3 glasa Ivica Dadović, a po 1 glas Mladen i Veljko Novak, na biračkom mjestu 3 u Lipovljanima.

Na biračkom mjestu 4 u Krivaju, pravo glasa imalo je 258 glasača, a glasovalo je 55 birača, ili 21,3%. Nije bilo nevažećih glasova, a 55 glasova dano je petorici kandidata. Ukupno 26 glasova dobio je Davorko Vidović, 23 glasa Ivo Žinić, a po samo 2 glasa Ivica Dadović, Veljko Novak i Mladen Novak. Pejo Trgovčević nije dobio ni glasa, na biračkom mjestu 4 u Krivaju.

Na biračkom mjestu 5 u Kraljevoj Velikoj, pravo glasa imalo je 390 glasača, a glasovao je 71 birač, ili 18,2%. Bio je 1 nevažeći glasački listić, a 70 glasova dali su petorici kandidata. Ukupno 32 glasa dobio je Davorko Vidović, 30 glasova Ivo Žinić, 5 glasova Ivica Dadović, 2 glasa Pejo Trgovčević i 1 glas Mladen Novak, a Veljko Novak nije dobio ni glas, na biračkom mjestu 5 u KraljevojVelikoj.

Na biračkom mjestu 6 u Piljenicama, pravo glasa imao je 305 glasača, a glasovalo je tek 50 birača, ili 16,4%. Bila su 3 nevažeća glasačka listića, a 47 glasova dali su svoj šestorici kandidata. Ukupno 26 glasova dobio je Ivo Žinić, 11 glasova Davorko Vidović, 5 glasova Ivica Dadović, po 2 glasa Pejo Trgovčević i Veljko Novak, a Mladen Novak dobio je 1 glas, na biračkom mjestu 6 u Piljenicama.

 

Izbor za novog župana Sisačko-moslavačke županije pripremalo je Županijsko izborno povjerenstvo, a na području općine Lipovljani, Općinskog izborno povjerenstvo, te birački odbori. Svako biračko mjesto imalo je 10 članova biračkog odbora, a Općinsko izborno povjerenstvo 12 članova. Osim malog odaziva stanovnika na izbore, sve ostalo je proteklo bez ikakvih problema, a prvi rezultati glasovanja na području općine Lipovljani znali su se već oko 20 sati, u nedjelju, 12. listopada, zahvaljujući dobrom i brzom radu članova biračkih odbora, ali i članova Općinskog izbornog povjerenstva. Nakon prebrojavanja glasova na terenu, obrada biračkih rezultata izvršena je u uredima Općine Lipovljani.     (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 03-zupan 001 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA