SAZVANA 12. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE LIPOVLJANI

Prvu ovogodišnju sjednicu Općinskog vijeća općine Lipovljani, Anka Doležal, predsjednica vijeća, sazvala je za petak, 6. ožujka u večernjim satima. Na dnevnom redu naći će se 12 točaka, a među njima i ona na kojoj će se odlučiti o dobitnicima ovogodišnjih javnih priznanja za Dan općine Lipovljani, koji se obilježava 19. ožujka na blagdan sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe Lipovljani.

Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, na aktualnom satu vijećnici će moći postaviti po 2 vijećnička pitanja o svemu što ih zanima na području općine Lipovljani. Potom će na red doći rasprava o određivanju visine koeficijenata za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lipovljani.

Na dnevnom redu će se naći i Analiza stanja sustava zaštite i spašavanja na području općine Lipovljani i smjernice za organizaciju i razvoj tog sustava, o čemu se očekuje kvalitetna rasprava svih vijećnika. Na sjednici će se razgovarati i o potrebi ponovnog upućivanja javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih općine Lipovljani.

Općinski vijećnici će odlučiti i o usvajanju izvješća o provedbi Plana gospodarenje otpadom u 2014. godini, te o pismu namjere poduzeća ‘Nort Tec konzult’, podružnica Bjelovar. Odlučivat će i o načinu korištenja društvenih domova, cjeniku i njihovom kućnom redu na području općine Lipovljani i o dodjeli javnih priznanja Općine Lipovljani, uz ovogodišnji Dan općine.

Prva ovogodišnja, a inače 12. po redu sjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani u ovom sazivu, završit će raspravom o razrješenju člana Nadzornog odbora ‘LIP-KOM’-a i prijedlogom za imenovanje Nadzornog odbora ‘Lipkom servisa’, poduzeća čiji je osnivač općina Lipovljani.

(Damir SMETKO)