ŠARENILO MASKI I VESELA ZABAVA NA MASKENBALU U KRALJEVOJ VELIKOJ

         Jedini maskenbal na području općine Lipovljani, već dugi niz godina, održava se samo u Kraljevoj Velikoj. Tako je bilo i ove godine. Uoči završetka maškaranja, u subotu, 2. ožujka, održan je zanimljivi, nagradni maskenbal, a dugogodišnji organizator zabave pod maskama je Dobrovoljno vatrogasno društvo Kraljeva Velika.

         Prve maškare na kraljevčanski maskenbal stigle su već oko 20 sati. Bili su to klaun i princeze, u što su se maskirali najmlađi Kraljevčani, a onda su stigli i članovi Betmenove obitelji. Uz glazbu i ples, malo po malo punio se Društveni dom u Kraljevoj Velikoj, u kojem se okupilo više od 50 maškara. Bilo je nekoliko lijepo maskiranih grupa, nekoliko parova, a rijetko su, na maskenbalu, bili maskirani pojedinci.

         Plesalo se i veselilo do dugo u noć, kad su dodijeljene tri nagrade za najuspješnije maske. Raduje saznanje da na maskenbal u Kraljevu Veliku, osim domaćih maškara, dolaze i one iz susjednih sredina. I ove godine u Kraljevu su se došle zabaviti maske s novljanskog, kutinskog, banovljanskog i jasenovačkog područja.

Damir SMETKO