Samo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan općine Lipovljani

         Uz 19. ožujka i blagdan sv. Josipa, koji se tog datuma slavi, u posljednjih 25 godina obilježavao se i Dan općine Lipovljani. Tako je svečano trebalo biti i ove godine, zbog pandemije koronavirusa, koja se širi i po Hrvatskoj, svi planirani i pripremljeni programi za obilježavanje Dana općine Lipovljani otkazani su još prije 10-tak dana.

         Ipak, ne kršeći nikakve odredbe nacionalnog Stožera civilne zaštite, pridržavajući se njegovih uputa, a duboko poštujući žrtvu i djelo koje su ostavili iza sebe, Dan općine Lipovljani obilježen je ipak polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Lipovljanima.

         Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i najbliži mu suradnici, njegova zamjenica Ljiljana Tomić, predsjednik Općinskog vijeća Lipovljana Tomislav Lukšić, te predsjednik i član Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, ogranak Lipovljani, Željko Pogačić i Ivo Ardan, položili su vijence i upalili svijeće kod Velikog križa na lipovljanskom groblju, u četvrtak, 19. ožujka, u popodnevnim satima.

         Nakon polaganja cvijeća i osobne molitve, općinski čelnici položili su cvijeće i upalili svijeće na grobovima svojih prethodnika Marijana Jurana i Anke Doležal, koji su obavljali dužnost predsjednika Općinskog vijeća i Miroslava Horvata, koji je obavljao dužnost potpredsjednika Općinskog vijeća općine Lipovljani.

         Odana počast poginulim i umrlim braniteljima i svim stanovnicima općine i župe Lipovljani, uz Dan općine Lipovljani, tek je djelić tradicionalnog načina obilježavanja ove svečanosti, koju je ove godine, u punoj zamisli spriječilo teško i još nedoživljeno vrijeme virusne pandemije u Hrvatskoj i svijetu.

         Damir SMETKO