Samo glazba, ples i igra za Dan vrtića ‘Iskrica’

         Već od ranog jutra, u utorak, 9. lipnja, čula se glasna glazba iz dječjeg vrtića ‘Iskrica’, u kojem su polaznici sa odgajateljicama veselo slavili svoj dan – Dan vrtića ‘Iskrica’. Prošlih godina svoj Dan slavili su 1. lipnja, no zbog pandemije koronavirusa, ove su godine malo pomakli veselo slavlje. Na programu je bila igra, zabava i veselje.

         Nakon što su se zasladili slatkišima što im ih je donio Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, grupa po grupa uputili su se u Narodnu knjižnicu i čitaonicu koja im je za ‘rođendan’ poklonila predstavu dječjeg animatora Ivice Kolmara iz ‘Šašavog svijeta’.

         Na maštovitoj i veseloj predstavi, u kojoj su s ovcom putovali,  polaznici vrtića zabavljali su se, zapjevali i zaplesali. Nakon toga slavlje je nastavljeno u zgradi vrtića, ručkom i rezanjem torti, te opet igrom i zajedničkim plesom. I tako do odlaska kući.   

         Dan vrtića je veselo proslavljen, a gotovo svi polaznici vrtića žele lijepo i toplo vrijeme da se mogu igrati vani, u dvorištu, jer im je u proteklom vremenu dosadio zatvoren prostor.

Damir SMETKO