SABORSKI ZASTUPNICI IVANA POSAVEC KRIVEC I BORIS KOVAČIĆ U RADNOM POSJETU LIPOVLJANIMA

Dvoje saborskih zastupnika Ivana Posavec Krivec i Boris Kovačić posjetili su u utorak, 15. travnja Općinu Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Domaćini su im bili Mario Ribar, načelnik Općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, njegov zamjenik i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani, koji su na radnom sastanku saborske zastupnike upoznali s Općinom Lipovljani, projektima koji su u tijeku izvođenja i planiranim projektima koji su već kandidirani na natječaje ministarstva Republike Hrvatske i EU fondove.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAU uredu načelnika, na radnom sastanku, dužnosnici su upoznati s Općinom Lipovljani, te razinom infrastrukturnog razvoja i do sada provedenim projektima. Potom su upoznati s trenutnim izvođenjem radova po ugovorenim projektima za ovu godinu i s planiranim projektima. Cilj radnog sastanka bio je prezentirati plan razvoja Općine Lipovljani u budućnosti, koji ovisi o pripremljenim strateškim projektima, poput čvora na autocestu A3 Zagreb – Bregana – Lipovac, planiranim razvojem poduzetničkih zona, te razvojem turističke infrastrukture na području Općine Lipovljani.

slika2Nakon radnog sastanka i dobivene podrške od strane saborskih zastupnika svim prezentiranim projektima, organiziran je kratki obilazak objekata na kojim se odvijaju radovi, i to na unutrašnjem i vanjskom uređenju zgrade Društvenog doma u Lipovljanima, i uređenju potkrovlja novoizgrađene Knjižnice i čitaonice u Lipovljanima. Na mjestima izvođenja radova saborski zastupnici su upoznati sa dinamikom provođenja projekata, njihovom namjenom, i eventualnim nedostacima do njihovog konačnog dovršetka.

U Općini Lipovljani radi se na mnogim projektima, a zbog relativno ograničenog općinskog Proračuna, svi oni moraju se sufinancirati novcem raznih izvora financiranja, poput onog iz državnog proračuna, a za to je potrebno puno angažmana, ali i puno podrške od nadležnih državnih tijela i institucija.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA