RIBOLOVCI IZABRALI NOVO ČELNIŠTVO DRUŠTVA ‘ŠARAN’ IZ LIPOVLJANA

Članovi Športskog ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, u petak, 9. siječnja održali su redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj su prihvatili izvješća o radu i financijskom poslovanju za prošlu, 2014. godinu. Nakon toga izabrali su i novo čelništvo udruge koje će, na području općine Lipovljani, nastaviti voditi ovo ribolovno društvo u duhu sportske tradicije starije od 55 godina.

Izvješće o radu Društva u prošloj godini i financijskom poslovanju podnio je Ivan Rohan, predsjednik ‘Šarana’. Godina iza nas, bila je teška za rad članova ‘Šarana’ jer zbog čestih poplava i stalnih visokih voda nisu mogli izvršiti planirani rad. Tek djelomično su, zbog nedostatka ribe na tržištu, ispunili plan poribljavanja svojih voda, a zbog visokih voda nisu održali jednu planiranu radnu akciju na očuvanju okoliša vodotoka.

Ipak, tijekom prošle godine izvršili su najvažniji posao, a to je revizija gospodarske osnove, koja im daje pravo dalje gospodariti vodama na području općine Lipovljani, a time i nesmetani rad Društva. U tome im je financijski pomogla i općina Lipovljani, pa su na tome najiskrenije zahvalili Mariu Ribaru, općinskom načelniku.

U protekloj godini raspolagali su sa 42.561 kunom, od čega su 18.000 kuna platili izradu stručne studije o gospodarenju vodama, a 13.000 kuna prenijeli su, zbog manje ispunjenog plana rada, u ovu godinu. Tijekom nje utrošit će planirana sredstva za istu namjenu iz prošle godine i nastaviti težak rad na poribljavanju svojih voda.

Nakon izvješća ribočuvarske službe u kojem je upozoreno na pojavu ribokradica i ribolova bez dozvola, članove Društva zanimali su i propisi o ribolovu, te nastavak uređenja okoliša voda s kojima raspolažu. I ove godine cijena članske iskaznice bit će 500 kuna, a nesudjelovanje na akcijama uređenja vodotoka članovi će plaćati 50 kuna dnevno.

U svoje ime, i u ime Maria Ribara, općinskog načelnika, za rad Društva, brigu za okoliš, te pomaganje kod javnih priredbi općine Lipovljani, članovima ŠRD ‘Šaran’ zahvalio je Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani. Prema svojim mogućnostima općina Lipovljani i ove će godine pomoći rad Društva.

Pri kraju Skupštine, članovi ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana, izabrali su novo čelništvo svoje udruge. Dosadašnji dopredsjednik otišao je iz Društva, a Ivica Jakopčić, dugogodišnji tajnik ‘Šarana’ je umro. Zato su članovi Upravnog odbora predložili novo čelništvo koje je na Skupštini i izabrano. Za predsjednika ‘Šarana’ izabran je Josip Hudec, a za tajnika Veljko Lisac. Za dopredsjednika je izabran Ivan Rohan, a članovi Upravnog odbora još su Zlatko Hrmo, Borna Milinović i Josip Stažnik. U Nadzorni odbor ‘Šarana’ izabrani su Tomislav Hudec, Zdenko Kostecki i Ivica Krajči. U ime izabranih zahvalio se Josip Hudec, novi predsjednik ‘Šarana’, a poslove prodaje godišnjih članskih karti ubuduće će voditi Veljko Lisac.

Sa Skupštine je poslan i poziv svim ribolovcima da se uključe u rad SRD ‘Šarana’, a posebno pozivaju mlade, kojima žele prenijeti tradiciju ribolova i starenje za okoliš u kojem živimo.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA