Ribički ispit u Lipovljanima položilo 68 ribolovaca

         Svatko tko se u slobodno vrijeme želi baviti sportskim ribolovom, kao član ribolovnog društva, mora imati položen ribolovni ispit. Polaganje ribolovnog ispita, u petak, 10. srpnja organiziralo je Športsko ribolovno društvo ‘Šaran’ iz Lipovljana, a održano je u Narodnoj knjižnici i čitaonici u večernjim satima.

         Čelništvo lipovljanskog ribolovnog društva ‘Šaran’, polaganje ispita priredilo je za svoje članove bez ispita, jer u društvu broje gotovo 130 članova. No, nakon objave datuma polaganja, na ispit je došlo i dosta članova susjednih ribolovnih društava iz Banove Jaruge, Novske i Jasenovca. Pismeni ispit održan je pred komisijom Športsko ribolovnog saveza Sisačko moslavačke županije. U Ispitnoj komisiji bili su Đuro Adamović, dopredsjednik županijskog ribolovnog saveza, Branko Lončarević, predsjednik županijskog ribolovnog saveza i Željko Glavinić, tajnik Ispitne komisije i tajnik županijskog ribolovnog saveza.

         Domaćini polaganja ribičkog ispita bili su članovi ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana, tajnik društva Veljko Lisac i predsjednik ‘Šarana’ Josip Hudec. Sve ribiče i kandidate, iznenađen velikim odazivom, pozdravio je Josip Hudec, predsjednik ŠRD ‘Šaran’. Predstavio je Ispitnu komisiju, izložio način ispita i zahvalio svima za tako veliki odaziv. Željko Glavinić, tajnik Športsko ribolovnog saveza pojasnio je način ispita i odredbe kojih bi se svaki ribič trebao pridržavati, a nakon toga su podijeljeni testovi. Pismeni ispit trajao je sat vremena.

         Na organiziranom ribičkom ispitu u Lipovljanima 68 članova iz Sportskog ribolovnog društva ‘Šaran’, ali i iz još 3 susjedna društva uspješno je položilo ribički ispit. Uvjerenje o tome izdat će im županijski ribolovni savez, a svakog ispitanika ispit je koštao 200 kuna. Svi odrasli, muški članovi ribolovno društva ‘Šaran’, godišnju ribolovnu dozvolu plaćaju 500 kuna, a kadeti, najmlađi ribolovci 50 kuna godišnje. Velikim odazivom na ribički ispit u Lipovljanima, pokazuje se trend sve većeg zanimanja za ribolov i boravak u prirodi u ovim teškim vremenima i ograničenjima vezanim uz pandemiju koranavirusa.

Damir SMETKO