RADOVI NA IZGRADNJI PROMETNOG ČVORA NA AUTOCESTI KOD LIPOVLJANA DOBRO NAPREDUJU

Do sredine rujna završeni su gotovo svi, složeni zemljani radovi na trasi buduće prometnice izlazno-ulaznog čvora, na autocestu kod Lipovljana, najvrednije investicije na području općine GEDSC DIGITAL CAMERALipovljani, koja iznosi nešto više od 45 milijuna kuna. Osim zemljanih radova, radi se i na ostalim poslovima izgradnje trase prometnice koja vodi od Industrijske ulice do auto ceste i preko nje i koju će za potrebe izlazno-ulaznog prometnog čvora premostiti nadvožnjak.GEDSC DIGITAL CAMERA

Od ranog proljeća, izvođač radova Strabag i partneri, rade na zahtjevnoj trasi buduće prometnice koja vodi prema auto cesti od početka poslovne zone u Lipovljanima. Skidao se humus, kopani su kanali za površinsku odvodnju, ugrađivane su vodovodna, kanalizacijska, elektro i komunikacijska mreža vodova, navoženi su temelji prometnice. Znatne količine ljetnih oborina otežavale su izvođenje radova, u nekoliko navrata, no posao napreduje prema planu, a radi se izlazni krak prometnice GEDSC DIGITAL CAMERAčvora i preko auto-ceste s južne strane. Nakon toga započinje navoženje zemlje na mjesto budućeg nadvožnjaka, omeđivanje trase i navoženje sitnijeg kamena na trasu prometnice.

Do kraja sezone građenja, izvođač radova, završit će poslove na navažanju rampe budućeg nadvožnjaka, a onda će radovi stati na najmanje šest mjeseci jer se rampe nadvožnjaka, zbog podvodnog terena na kome se gradi izlazno-ulazni čvor, moraju prirodno slijegati bar pola godine. Rok za završetak radova na nadvožnjaku je jesen 2017. godine, no već sada poslovna zona, koja je planirana uz prometnicu izlazno-ulaznog prometnog čvora, izaziva značajan interes poduzetnika.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA