Putem telefona organizirana psihološka pomoć i podrška u nošenju s trenutnom situacijom

         U ime Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije Željka Koprivnjak, predsjednica društva, uputila je obavijest javnosti, ujedno i poziv svim osobama koje trenutno žive u samoizolaciji, ali i svima onima koji teško podnose novonastale neprilike s izoliranošću i boravkom u zatvorenom prostoru svog doma, da si pomognu uz stručnu pomoć psihologa njihovog društva.

         Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije pridružilo se inicijativi, i u suradnji, s Hrvatskom psihološkom komorom, te Hrvatskim psihološkim društvom pokrenuto je telefonsko savjetovalište na  broju  091 781 3627.

         Savjetovalište je namijenjeno osobama u samoizolaciji ili onima kojima je potrebna stručna pomoć i podrška u nošenju s trenutnom situacijom s koronavirusom.

         Na telefonskoj liniji dostupni će biti psiholozi Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije, a linija je otvorena za pozive od 0-24 sata dnevno.

         Kako poslušnost nije u ljudskoj prirodi, a promjene u uobičajenom životnom ritmu izvor su dodatnog stresa, mnogim građanima potrebna je potpora i stručna pomoć. Kako bi pronašli najbolji način na koji će u svojim obiteljima, radnom okruženju ili u izolaciji, kao pojedinci, funkcionirati u skladu s novonastalom situacijom, i preporukama Nacionalnog stožera, mogu se obratiti psiholozima društva.

         Posebna pozornost posvećivat će se onima čiji su adaptacijski kapaciteti nedostatni, ili su već iscrpljeni: ljudima u samoizolaciji, djeci, kroničnim bolesnicima, osobama starije životne dobi koji se teže prilagođavaju izolaciji, ograničenju kontakata i kretanja, te mladima, koji i u ovoj situaciji mogu iskazivati nerealnu optimističnost.

         O svima nama ovisi koliko dugo će epidemija trajati, a posebno kakve će biti njene posljedice. Pozivom putem telefona možete si olakšati probleme.

         Preporučuje se i praćenje FB stranice Društva gdje objavljujemo korisne informacije koje mogu pomoći u što lakšem nošenju s trenutnom situacijom.