PUHAČKI ORKESTAR RAZVESELIO KRIVAJČANE NA ROKOVO

Skromnije nego prijašnjih godina, u nedjelju, 16. kolovoza u Krivaju je obilježen blagdan sv. Roka, zaštitnika kapelice i naselja. Bez prepoznatljivog memorijalnog nogometnog turnira, mještani i njihovi gosti, koji u Krivaj uvijek dođu u velikom broju, mogli su uživati u limenoj glazbi, turniru u belotu, moto susretu i zabavnoj večeri, uz redovno misno slavlje kod kapelice sv. Roka.

                Obilježavanje Dana sv. Roka u Krivaju započelo je u subotu, 15. kolovoza polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobovima Gorana Matešića i Krunoslava Ljumanovića, te zabavnom večeri pod šatorom.

U nedjelju, na blagdan Rokova, Krivajom je po prvi puta, vozeći se na prikolici, prošao mimohod puhačkog orkestra. Svirače limene glazbe radosno su čitavim putem kroz Krivaj dočekivali mještani, časteći ih napicima. Mimohod je završio u centru Krivaja, pred Društvenim domom, nešto prije početka misnog slavlja.

                A novi župnik župe u Lipovljanima, vlč. Tomislav Pavlović, prvu svoju misu u župi, služio je upravo u Krivaju, uz blagdan sv. Roka. U cintoru iza kapelice, okupio se velik broj vjernika, koji su se pomolili sv. Roku, zaštitniku Krivaja, koji u vjerničkom puku slovi kao zaštitnik od kuge, odnosno raznih bolesti.

  U popodnevnim satima, na Rokovo u Krivaju, organiziran je turnir u belotu, na kojem je sudjelovalo 20-tak parova. Nakon više krugova igre, pobjednicima turnira je pripala solidna novčana nagrada. Rekreativno se igrala odbojka na pijesku, a tako se igrao i nogomet. Buka motora kroz Krivaj najavila je izložbu, defile i moto igre u centru Krivaja. Nažalost, ljetni pljusak spriječio je svu čaroliju koju je htjelo prikazati 40-tak bikera   na moto susretu.

Rokovo u Krivaju završeno je podjelom skuhanog graha i zabavnom večeri pod šatorom.

Damir SMETKO