Promovirana nova zbirka poezije zavičajnog pjesnika Mirka Knjižeka iz Krivaja

         U okviru programa Dana češke kulture, Češke besede općine Lipovljani, u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima, održana je promocija druge zbirke pjesama Mirka Knjižeka iz Krivaja. Promociju dvojezične zbirke poezije ‘Na pravom putu’/ Na správné cestě, ljubiteljima poezije održali su: Miroslav Lovčanin iz Novske, Libuše Stráníková iz Daruvara i Dragutin Pasarić iz Kutine.

         Druga zbirka poezije Mirka Knjižeka ˈNa pravom putuˈ predstavljena je kao posebno vrijedna zavičajna zbirka u kojoj se piše o Krivaju, i ovom lipovljanskom kraju. Druga posebnost zbirke je što je dio pjesama napisan i na češkom jeziku, kojim, također, govori Mirko Knjižek jer potječe iz obitelji čeških doseljenika u Krivaj.

         Nakon predstavljanje zbirke pjesama, Željka Uhitil, članica Češke besede općine Lipovljani i sam autor, Mirko Knjižek, pročitali su nekoliko objavljenih pjesama, na hrvatskom i češkom jeziku. Promociju su, pjesmama na češkom jeziku, dodatno obogatile članice ‘Lepeze‘, pjevačke skupine Češke besede općine Lipovljani.

Ljubitelji Mirkove poezije, na kraju promocije, zatražili su da im autor i osobno potpiše novu zbirku poezije – ‘Na pravom putu’.

Damir  SMETKO