PROJKET „OPG-ovi HRVATSKE“

Projekt “OPGovi Hrvatske”,  kojeg provodi udruga Inovativni projekti iz Rijeke i
Hrvatska zajednica županija, neprofitan je projekt dviju neprofitnih organizacija i u potpunosti je besplatan za sve korisnike.


Radi se o web platformi kojoj je za cilj obuhvatiti svih 162.966 OPG-ova
na području 20 županija i Grada Zagreba, a možete ju pregledati na sljedećoj poveznici:
www.opgovi.hr

Temeljna svrha ove platforme je samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom za svaki pojedini hrvatski OPG. Nažalost, velika većina OPG-ova ne posjeduje vlastitu web stranicu putem koje bi na osobniji način predstavila rad svoje obitelji. Sada će to moći napraviti, besplatno.

Od dodatnog sadržaja na platformi moći će se pronaći aktualni natječaji od lokalne, preko regionalne i nacionalne, pa sve do europske razine. Nadalje, u info kutku će biti svi relevantni dokumenti za OPG-ove, a odnose se na osnivanje, izvještavanje, umrežavanje i slično.

Ukratko – polazišno i centralno mjesto svih hrvatskih OPG-ova.

Što se tiče korisnika njihovih usluga, tj. svih građana, oni će jednostavno prema županijama, gradovima, općinama i kategorijama moći pretraživati platformu kako se ona bude nadopunjavala.. Svrha platforme je da svako gospodarstvo samostalno izrađuje i uređuje svoju stranicu koju na koncu može istaknuti i na vizitkama. Primjera radi, objavljen je po jedan OPG iz
svake županije, a oni su bili finalisti izbora najboljeg OPG-a “Zlata vrijedan” 2019. godine.