ZAJEDNIČKA RASPLESANA PRIREDBA SVIH DOBNIH SKUPINA DJEČJEG VRTIĆA

Da djeca najbrže i najlakše uče uz igru i kroz pjesmice, pokazala je i priredba Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ iz Lipovljana, održana u utorak, 3. svibnja u Društvenom domu. Većinu toga što su izveli pred roditeljima i ostalim članovima obitelji, naučili su kroz igru i pjesme. Zajednički program svih grupa lipovljanskog Dječjeg KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAvrtića potrajao je sat vremena, a onda su zajednički i veselo nastavili druženje uz peciva, sok i kolače.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAOd prvih dana dolaska djeteta u vrtić, kroz vesele pjesmice i zabavne igre, odgojiteljice se trude oraspoložiti i zainteresirati sve polaznike. U lipovljanski Dječji vrtić ove godine išlo je od 90 do 100 polaznika mjesečno, raspoređenih u dvije dobne skupine, te igraonicu i predškolski odgoj. U svakoj skupini se s djecom edukativno radilo, prema starosnoj dobi. A kako većina voli pjevati i plesati, najviše je naučenih pjesama.

Na velikoj pozornici Društvenog doma najprije su se pjesmama i plesovima predstavili najmlađi. Nakon toga im se pridružila i starija grupa. Pjevali su i plesali i polaznici igraonice, koja se po prvi puta, u ovoj pedagoškoj godini, kao program pojavila u Dječjem vrtiću ‘Iskrica’. Svoje umijeće plesa, pjevanja, ali i KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERArazlikovanja slova abecede pokazali su i polaznici predškolskog odgoja, tzv. ‘male škole’.

Na kraju su svi zajedno zapjevali, uz zadovoljne osmjehe roditelja i ostalih posjetitelja. Jednosatnim programom pokazali su što su sve naučili tijekom ove školske godine, ali i što se sve može naučiti, među ostalim i ples s elementima balete, kroz igru, pjesme i zabavu.

Dječji vrtić ‘Iskrica’ iz Lipovljana, početkom lipnja obilježit će sličnim programom i Dan vrtića, te završetak pedagoške godine. Svi ti programi bit će priređeni u vrtiću, po grupama, no svi zajedno na pozornici Društvenog doma pokazali su da se uspješno radi s najmlađima na području općine Lipovljani, uz pjesme, ples i igre.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA