PRIJEM ZA PODUZETNIKE OPĆINE LIPOVLJANI

Tradicionalni, božićno – novogodišnji prijem za obrtnike, poljoprivrednike i poduzetnike s područja Općine Lipovljani održan je 20. prosinca i ove godine, u općinskoj vijećnici u nazočnosti općinskog načelnika, njegove zamjenice i predsjednika općinskog Vijeća.

Nakon uvodnog pozdrava, Nikola Horvat, načelnik općine, govorio je u kratkim crtama o projektima općine Lipovljani, realiziranim tijekom 2019. godine. Kako bi poduzetnicima, ali i svim drugim građanima, stvorila što bolje uvjete za rad i razvoj, općina Lipovljani nastavila je s razvojem komunalne infrastrukture, a pripremani su i projekti za dugoročni razvoj.

               Osim toga, nastavljene su i poticajne, financijske mjere za poljoprivrednike, a znatno su uvećane financijske mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje te razni oblici subvencija, nakon čega je samo u 2019. godini otvoreno 5 novih obrta na području općine koji su iskoristili poticajne mjere. Nikola Horvat zahvalio je svim gospodarstvenicima što se trude održati i razviti svoj posao, te naglasio da će se poticajne mjere za sve poduzetnike u obrtništvu i poljoprivredi nastaviti i iduće, 2020. godine, a prema mogućnosti i dodatno uvećati.

Svim prisutnim potom su podijeljeni simbolični, božićni pokloni općine Lipovljani. Bila je to prilika da se u ovo, blagdansko vrijeme, poduzetnici općine Lipovljani nađu u zajedničkom društvu i zažele sve najbolje u Novoj Godini.