PRIJEM KUGLAČA „KK SLAVONAC“ LIPOVLJANI

Kuglači „KK Slavonac“ Lipovljani, učinili su ponosnim Općinu Lipovljani osvajanjem 1.mjesta u 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi – zona Bjelovar, a time i plasman u viši rang, u 2. HKL – sjever, u kojoj će nastupati od jeseni, čime su ostvarili izuzetno veliki  i značajan uspjeh ekipnog sporta u Lipovljanima

Nakon nekoliko godina uspješnog kuglanja u 3. kuglačkoj ligi, zona Bjelovar, igrači Kuglačkog kluba Slavonac iz Lipovljana, upoznali su svoje protivnike, procijenili njihove mogućnosti i prošle jeseni, na početku kuglačke sezone odlučili osvojiti prvo mjesto i pokušati se plasirati u viši rang.

Uz ekipe iz Bjelovara i Siska, jedina su ekipa s ovog područja koja se natječe u 3. ligi, zona Bjelovar. Jesenski dio prvenstva, nakon 6 utakmica, završili su na provom mjestu, a proljetni dio prvenstva, uz jedan poraz, kao drugoplasirani. S te pozicije, zajedno s ekipama plasiranim do 5. mjesta, krenuli su u doigravanje

U direktnom okršaju, s jedinim konkurentom, ekipom „KK Siscia“ iz Siska,  pobijedili su Siščane, osvojili 1. mjesto i plasman u 2. Hrvatsku kuglačku ligu – sjever. Ekipa ‘Siscia’, koja je uoči zadnjeg kola imala jedan bod prednosti, pobijeđena je rezultatom 6:2, sa 130 čunjeva razlike (3085:2955), a svi igrači ‘Slavonaca’ dali su sve od sebe kako bi ostvarili ovaj povijesni uspjeh lipovljanskog sporta.

Tom prigodom, općinski načelnik Mario Ribar, organizirao je prijem za prvake, „KK Slavonac“ Lipovljani, na kojem je uputio čestitke, te odao priznanje na postignutom uspjehu, svima igračima, te Upravi i vodstvu kluba „KK Slavonac“ Lipovljani, koji su doista lipovljanski ekipni sport, te sve naše sumještane, postignutim rezultatom učinili ponosnim.

Podsjetimo, ekipu prvaka „KK Slavonac“ Lipovljani čine: Danilo Herić, koji je i Predsjednik kluba, Darko Miško, koji je i potpredsjednik kluba, zatim, Željko Vacula, tajnik kluba, Neven Hinić, Antonio Sajko, Matteo Miško, Dubravko Mihalić, Goran Musij, Robert Repinc.