PRIJATELJSKA UTAKMICA KUGLAČA ‘SLAVONACA’ I KUGLAČICA ‘NOVSKE’, UZ DAN ŽENA

Kuglači lipovljanskog ‘Slavonca’ i kuglačice iz Novske, ovogodišnji Međunarodni dan žena obilježili su na zanimljiv i zabavan način. Organizirali su, u četvrtak, 8. ožujka, međusobnu prijateljsku utakmicu, a tijekom i nakon nje i zajedničko druženje, u prostoru kuglane u Novskoj.

                Za ŽKK Novska kuglale su: Ana Januš, Ljiljana Gulić, Ankica Keč, Ksenija Lekić, Snježana Barberić, Smiljana Duda, Milka Peulić i Mirela Zeman.

                Za KK ‘Slavonac’ bacali su: Robert Repinc, Darko Miško, Goran Musij, Danilo Herić, Neven Hinić, Ratomir Đumlijan i Željko Vacula.

                Utakmica je bila zanimljiva, a kuglanje dobro. Kuglačice su se željele pokazati u što boljem svijetlu, i kako se mogu nositi sa svojim muškim kolegama, a kuglači su se trudili da ne izgube kako ne bi bili predmet ismijavanja.

Zato je ova revijalna utakmica povodom Dana žena, bila vrlo lijepa i borbena, i daleko više korisnija nego bilo koji trening. Bila je uz to i ravnopravna, kuglačice su odlično kuglale, no ipak su na kraju, što je potpuno nevažno, izgubile sa 7:1. Ali, razlika u srušenim čunjevima je vrlo mala, pa bi čak neriješeni rezultat bio najrealniji ishod ovakve prijateljske utakmice.

Kuglači ‘Slavonca’ su se dobrano oznojili kako bi nadjačali svoje protivnice, a sve će to i kuglačima i kuglačicama dobro doći kod sljedećih prvenstvenih okršaja. Prvenstvene lige su im u punom zamahu, a obje ekipe natječu se u 2. hrvatskim kuglačkim ligama.

Ovakav poseban i zanimljiv način obilježavanja Dana žena još jednom je pokazao da su žene ravnopravne u našoj sredini, da ih se uvažava i cijeni, te da se one u sportu mogu nositi rame uz rame s muškarcima. Za sav trud, i Dan žena, kuglači ‘Slavonca’ poklonili su im ruže, a kuglačice su, tijekom zajedničkog druženja, kuglače počastile kolačima. Vrlo lijepo i zanimljivo obilježavanja Dana žena.

Damir SMETKO