PREVENTIVNA POLICIJSKA AKCIJA ”MANJE ORUŽJA …” DONIJELA ODLIČNE REZULTATE U POVRATU ORUŽJA I STRELJIVA

Prvu ovogodišnju preventivnu akciju ‘Manje oružja – manje tragedija’ u Lipovljanima, u utorak, 24. veljače, na Trgu sv. Josipa proveli su policijski službenici Policijske postaje Novska, zajedno s djelatnicima Hrvatskog centra za razminiranje. Još jednom je upozoreno na povećanu opasnost od zaostalog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava po domaćinstvima, ali i poljima našeg područja, s poticanjem građana na povrat oružja i streljiva.

Tijekom akcije građani su upoznati s opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava, te razornim posljedicama koje prijete na još uvijek velikom broju minskih polja. Policijski štand su posjetila i djeca lipovljanskog vrtića, te učenici nižih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca, kojima je kontakt policajac Ivica Sarajlija, na njima prihvatljiv način, ukazao na opasnosti, te što poduzeti i kako se ponašati ako pronađu zaostala minsko-eksplozivna sredstva.

Preventivna akcija ‘Manje oružja – manje tragedija’ u Lipovljanima dala je i rezultat koji se njome želi postići. Tijekom ove akcije građani su policiji dragovoljno predali 1.936 komada raznog streljiva, jednu automatsku pušku, jedan tromblonski nastavak i 7 spremnika za automatsku pušku.

Ovakve preventivne akcije provodit će se i dalje tijekom godine.

1-WP_20150224_004

POLICIJA PODSJEĆA:

Još uvijek TRAJE akcija ‘Manje oružja, manje tragedija’ kojom je SVIMA I BEZ IKAKVIH SANKCIJA omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192, ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Dragovoljna predaja oružja vremenski nije ograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA5-WP_20150224_022 2-WP_20150224_007 3-WP_20150224_010 4-WP_20150224_020