Predstavljena knjiga „Smjehokazi“

U povodu Mjeseca hrvatske knjige u petak 7. 11. 2014. u OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani  i Narodnoj knjižnici i čitaonici gostovala je dječja spisateljica Jasna Popović Poje. Predstavila je svoju novu knjigu „Smjehokazi“ u kojoj se pokazala kao izvrsna spisateljica „Smjehokazateljica“, kao ju je nazvao urednik Dragutin Pasarić, ali kao i izvrstan učitelj i dramski pedagog koji školsku svakodnevnicu obogaćuje dramskim uratcima (koje možemo percipirati kao igrokaze u stihu, ali i dijaloške pjesme).

Da bi knjiga došla i do malih Lipovljanaca, pobrinuo se Ogranak Matice hrvatske Lipovljani koji je matičnoj lipovljanskoj školi poklonio 2 primjerka Smjehokaza, a po jedan primjerak dobile su područne škole u Kraljevoj Velikoj, Piljenicama, Kozaricama, Staroj i Novoj Subockoj te Narodna knjižnica i čitaonica. Istom knjigom nagrađeni su i najvrjedniji čitači Narodne knjižnice i čitaonice Borna Ovad i Sara Brtan.

Dobrodošlicu književnici poželjeli su učenici PŠ Piljenice s učiteljicama koji su uprizorili igrokaz Jasne Popović Poje „U knjižnici“ i učenica Iva Tomić iz PŠ Kraljeva Velika recitacijom. (M.L.)

1-P10606241-P1060626 (2)1-P1060636 (2)