POZIVAJU SE STANOVNICI OPĆINE LIPOVLJANI DA SE U POTPUNOSTI PRIDRŽAVAJU DONESENIH MJERA PROTIV ŠIRENJA VIRUSA

         Od svih stanovnika općine Lipovljani očekujemo da će se u potpunosti pridržavati mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite, koje su donesene u cilju sprečavanja širenja pandemije koronavirusa.

         Posebno se očekuje da osobe koje ne rade, starije osobe od 65 godina i djeca koja ne idu u školu, tijekom čitavog dana ostanu u svom domu, kod svoje kuće, da ne izlaze bez prijeke potrebe i da se ne druže na javnim prostorima i igralištima, kako bi  izbjegli osobnu zarazu virusom. Općina Lipovljani aktivno je uključena u borbu protiv širenja zaraze, poštuje i provodi sve donesene mjere, i u potpunosti stoji na raspolaganju svojem stanovništvu – naglasio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, na sjednici Stožera civilne zaštite općine Lipovljani, održanoj u večernjim satima u četvrtak, 19. ožujka u općinskoj vijećnici u Lipovljanima.

         Svi prisutni članovi Stožera civilne zaštite općine Lipovljani, detaljnije su upoznati s donesenim mjerama Stožera civilne zaštite na nacionalnoj razini, te s provedbom tih mjera kroz Stožer civile zaštite Sisačko-moslavačke županije, koji je održan u dopodnevnim satima u Sisku. Sve uslužne djelatnosti poput kafića, slastičarne, frizera i ostalih, od četvrtka, 19. ožujka ne rade, i ta se odluka poštuje na području općine Lipovljani. Slijedećih tjedana neće biti nikakvih okupljanja, pa čak neće biti ni služenja misa u crkvama.

         Posebno se upozoravaju stanovnici općine Lipovljani, koji očekuju dolazak svojih bližnjih iz inozemstva za uskrsne blagdane, da ih upoznaju sa trenutnim stanjem i provođenjem donesenih mjera, te da im objasne da im se dolazak za uskrsne blagdane ne isplati jer po ulasku u Hrvatsku moraju otići u 14-to dnevnu osobnu izolaciju, što je duže nego što li će trajati praznici. Također, vrlo je upitno da li će se u slučaju dolaska u Hrvatsku smjeti vratiti ponovno u inozemstvo, pa je bolje da ni ne kreću na put.

Također se upozoravaju stanovnici općine Lipovljani, da će komunalno poduzeće sahrane održavati samo i strogo uz prisustvo najbliže rodbine, kako bi se izbjegla mogućnost kontakta i prijenosa virusa. 

         Za sve nejasnoće, svojim stanovnicima na raspolaganju stoji Općina Lipovljani. Najbolje je nazvati telefonom na broj: 044/676 – 004  ili pisati na mail: info@lipovljani.hr  i iznijeti svoje potrebe, a u slučaju simptoma koronavirusa treba zvati na telefon 113.

         Samo strogim pridržavanjem i provođenjem donesenih mjera, može se očekivati brži završetak virusnog širenja.

Damir SMETKO