POZIV na prezentaciju natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU za MSP: “Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća”

HGK Županijska komora Sisak u suradnji s HGK Centrom za EU poziva Vas na

baner

Prezentaciju natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU za MSP: „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća” koja će se održati u petak, 24. siječnja 2014. godine s početkom u 10,00 sati u HGK Županijskoj komori Sisak, Kranjčevićeva 16, Sisak.

Program:

10:00 – 11:30  Prezentacija natječaja (postupak podnošenja prijave, evaluacija i odobravanje-najvažniji koraci i dokumenti), Saša Bukovac, Centar za EU pri HGK

11:30 – 11:40  Metodologija ocjenjivanja projektnih prijava, Saša Bukovac, Centar za EU pri HGK

11:40 – 11:50 Vodič za definiciju malog i srednjeg poduzetništva u natječajima za dodjelu sredstava iz fondova EU, Saša Bukovac, Centar za EU pri HGK

11:50 – 12:15 Mogućnosti financiranja projekata iz sredstava HBOR-a, Draženka Draženović Kostelac, voditeljica Područnog ureda za Liku HBOR-a

program

Radi se o prvom natječaju iz Europskog fonda za regionalni razvoj čija su sredstva namijenjena privatnom sektoru. Potpore ovog javnog poziva pružit će se za dvije vrste projekata koji predstavljaju različite sektore hrvatskog gospodarstva te će shodno tome biti podijeljene u dva dijela:

1. Konkurentnost malih i srednjih poduzeća (MSP)

2. Konkurentnost turizma

Prvi dio javnog poziva koji se odnosi na konkurentnost MSP ima za cilj povećanje ekonomske aktivnosti primjenom sveobuhvatnog pristupa strateškim potrebama MSP-a kroz projekte čiji je cilj poboljšati tehnološku strukturu poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća.

Drugi dio koji se odnosi na konkurentnost u turizmu ima za cilj doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora. Financijska podrška će biti pružena malim i srednjim poduzećima koji ulažu u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela kao i u razvoj dodatne turističke ponude te jačanje komercijalne vrijednosti prirodnih i kulturnih resursa, a u skladu s održivošću i ekološkim standardima određenima nacionalnim strategijama.

•Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

•Status: otvoren od 23.12.2013. do 21.02.2014.

•Nadležno tijelo: Ministarstvo poduzetništva i obrta

•Područje: malo i srednje poduzetništvo, obrtništvo, turizam

•Prijavitelji: gospodarski subjekti, mali i srednji poduzetnici, obrtnici

•Min. potpora: 500.000,00 €, max. potpora: 3.500.000,00 €

Više o natječaju možete pronaći na  http://www.strukturnifondovi.hr/contest/open/povecanje-gospodarske-aktivnosti-i-konkurentnosti-malih-i-srednjih-poduzeca .

Molimo Vas potvrdite dolazak na prezentaciju najkasnije do  23. siječnja 2014. popunjenom prijavnicom u prilogu na e-mail:  kgrabovica@hgk.hr , na fax: 044/521-531 ili telefon 044/522-322.

Poziv, program te prijavnicu za prezentaciju šaljem Vam u prilogu.

Kristina Grabovica

grabovica

 

POZIV_natjecaj MSP

PRIJAVNICA_natjecaj za MSP

PROGRAM_natjecaj MSP