POŽAR U PILJENICAMA PRIČINIO VELIKU MATERIJALNU ŠTETU

Na obiteljskom imanju u Piljenicama, na kom žive Zlatko i Nevenka Pavlović, u srijedu, 30. travnja oko 16.30 sati došlo je do požara u kojem je pričinjena velika materijalna šteta. Požar je buknuo u staji, starom drvenom objektu od hrastovih planjki u dvorištu, dok ukućani nisu bili kod kuće, pa je u požaru stradao parkirani osobni automobil, 13 prasadi, 50-tak pilića i jedan jarić. Ipak, spašeni su traktor i prikolica, 10 koza, te dio objekta, a ljudskih žrtava nije bilo.

K

Unatoč brzoj intervencije vatrogasaca, prije svega, DVD-a Piljenice, ali i vatrogasaca DVD-a Lipovljani i DVD-a Kraljeva Velika, požar se izuzetno brzo širio po stogodišnjem drvenom objektu, u kojem je, uz životinje, bilo i balirano sjeno i slama te drva. Nakon gotovo jednosatne bitke s vatrom, požar je lokaliziran, a potom i ugašen, uz veliki napor na gašenju objekta, a posebno baliranog sijena.

K

Dim i vatru u starom gospodarskom objektu najprije je primjetila malodobna prolaznica iz Piljenica. No, požar je već tada uzo velikog maha i unatoč brzog dolaska vatrogasaca, pričinjena šteta je jako velika. Na intervenciju se odazvalo, u kratkom roku, 25 vatrogasaca VZO Lipovljani. Što je uzrok ovom požaru sa pričinjenom velikom materijalnom štetom utvrdit će požarni inspektor, no sumnja se na neispravnu elektro instalaciju.   (Damir SMETKO)

K K K K