POTPISANI UGOVORI ZA ČETIRI NOVE STUDENTSKE STIPENDIJE OPĆINE LIPOVLJANI

U tekućoj, 2018./2019. studentskoj godini, Općina Lipovljani će, u iznosu od 700 kuna, financirati 4 nove stipendije. Takvu odluku jednoglasno je donijelo Općinsko vijeće na svojoj sjednici, održanoj 14. studenog, a potpisivanje ugovora o stipendiranju sa studenticama i njihovim roditeljima održano je u petak, 30. studenog.

                Nakon raspisanog javnog natječaja za dodjelu stipendija u novoj akademskoj godini, prijavilo se 7 studenata koji su poslali dokumentaciju na natječaj. Temeljem Pravilnika o dodjeli stipendija studentima s područja općine Lipovljani, dodijeljene su 4 stipendije.

Od ove godine stipendirat će se: Marija Štrban iz Lipovljana, koja je prva godina Pravnog fakulteta u Osijeku, preddiplomski sveučilišni studij socijalni rad, Ema Čop iz Lipovljana, studentica prve godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Ivona Letvenčuk iz Piljenica, studentica prve godine Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta i Andrea Matejaš iz Lipovljana, studentica treće godine Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu.

Potpisivanje ugovora priređeno je u općinskoj vijećnici. Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, pozdravio je prisutne studentice i njihove roditelje, na početku svečanog potpisivanja ugovora.

-Uz ove 4 nove stipendije, općina Lipovljani iz ranijeg razdoblja isplaćuje još 4 stipendije, pa od ove jeseni Općina Lipovljani financira ukupno 8 stipendija, što je godišnje oko 60 tisuća kuna, i u okviru je mogućnosti općinskog proračuna. Ubuduće bi željeli stipendirati i više studenata, a mislim da treba i promijeniti uvjete stipendiranja – rekao je, u pozdravnom obraćanju Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. 

Studentice Ema Čop i Ivona Letvenčuk potpisale su osobno ugovore o stipendiranju, a Marija Štrban i Andea Matejaš, zbog obveza na fakultetu, nisu mogle doći na potpisivanje ugovora, pa će to učiniti naknadno. Ugovore su potpisali i roditelji kao jamci povrata stipendije, ako student ne završi fakultet.

Na kraju svečanog potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija Nikola Horvat zaželio je uspješno studiranje prisutnim studenticama, ali i svim studentima s područja općine Lipovljani, završetak studija u roku i zapošljavanje u ovoj sredini, ako će to odgovarati korisnicima stipendija općine Lipovljani.

Damir SMETKO