POTPISANI UGOVORI S 8 DJELATNICA KOJE ĆE SLIJEDEĆE DVIJE GODINE POMAGATI STARAČKIM I SAMAČKIM DOMAĆINSTVIMA

Od 1. siječnja iduće godine, na području općine Lipovljani kreće ostvarenje projekta iz socijalne skrbi građana, na kojem će raditi 8 zaposlenica slijedeće 2 godine. Projekt zbrinjavanja starijih, samačkih i invalidnih osoba s područja općine Lipovljani, nosi ime ‘Zaželi i ostvari’, a na njemu će raditi, također, nezaposlene, žene zrelije dobi, koje se ne mogu lako zaposliti.

Projekt će se provoditi dodijeljenim bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 1.635.000 kuna. Na određeno vrijeme u trajanju od dvije godine, od 1. siječnja bit će zaposleno 8 žena u Općini Lipovljani, pa su buduće zaposlenice na projektu ‘Zaželi i ostvari’, ugovor o radu potpisale u vijećnici Općine Lipovljani, u četvrtak, 27. prosinca, uz prisustvo Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani.

Prije potpisivanja ugovora, Nikola Horvat još jednom je pojasnio što predviđa ovaj socijalni projekt, koje su potrebe i koje poslove obuhvaća. Razložio je i uvjete iz ugovora. Djelatnice koje će provoditi ovaj socijalni projekt radit će za minimalac, koji trenutno iznosi gotovo 3.800 kuna, a dobit će i bicikle kojima će obilaziti staračka i samačka domaćinstva.

Ugovore o radu na određeno vrijeme, u četvrtak, 27. prosinca potpisale su: Slađana Krajči, Karolina Sačarić Živaljević, Nevenka Paul, Marija Hadžinski, Jela Čavlović, Marina Sopić, Rajkica Dorić i Monika Petak. Sve one brinut će se za najmanje 4, a najviše za 7 korisnika dnevno, ukupno za 50 korisnika ovog projekta s područja općine Lipovljani.

Damir SMETKO