POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 787.000 KUNA ZA UGRADNJU NOVOG GRIJANJA I HLAĐENJA U DRUŠTVENOM DOMU U LIPOVLJANIMA

Do sezone grijanja na jesen, zgrada Društvenog doma u Lipovljanima, u kojoj su sada smješteni uredi Općine Lipovljani, knjižnica i čitaonica, prostorije nekih udruga, te kuhinja i velika dvorana za priredbe, imat će potpuno novi sistem grijanja i hlađenja, koji će osim kvalitetnijeg grijanja donijeti i uštedu energenata. Radovi na izgradnji novog grijanja i hlađenja obavit će tvrtka MI-MARIS iz Ivanić Grada, a ugovor je, nakon provedene javne nabave, s izvođačem potpisan u srijedu, 28. svibanja u uredu načelnika Općine Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U što bržem vremenskom roku, djelatnici MI MARIS, izgradit će novo grijanje i hlađenje zgrade Društvenog doma, na kojoj se, paralelno, izvode i radovi na vanjskom uređenju. Novo grijanje zgrade bit će ugrađeno kao tri sistema koji će grijati prostore po potrebi. Radne prostorije Općine Lipovljani grijat će se u uredovno vrijeme, a sve druge prostore Društvenog doma prema potrebi i tijekom korištenja. To bi trebalo osjetno smanjiti troškove grijanje i hlađenja zgrade, te veće uštede energenata, čemu će pridonijeti i radovi na vanjskoj izolaciji i uređenju zgrade Društvenog doma.

U uređenje novog sistema grijanja i hlađenja zgrade Društvenog doma bit će uloženo 629.000 kuna, odnosno 787.000 s PDV-om. Od tog iznosa 60% sredstava, odnosno 470.000 kuna financirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, a ostatak sredstava izdvojit će se iz Proračuna Općine Lipovljani.

Nakon popisivanja ugovora između Maria Ribara, načelnika Općine Lipovljani i Stanka Magića, vlasnika MI-MARIS tvrtke, izvođači radova, u pratnji Maria Ribara, načelnika općine, Vlade Popovića, izabranog nadzornog organa, obišli su zgradu Društvenog doma. U potkrovlju će biti smještena komora, a obiđeno je i staro postrojenje kotlovnice koje je do sada grijalo zgradu Društvenog doma. Poslovi na ugradnji novog sistema grijanja i hlađenja neće biti jednostavni, no u roku od 5 mjeseci će biti završeni, pa će se u novu sezonu grijanja krenuti s novim postrojenjem. S obzirom na ugovorene radove i vremensku dinamiku u realizaciji ovoga projekta, društveni dom u Lipovljanima, će od srpnja do završetka radova biti privremeno nedostupan za korištenje raznih sadržaja.                (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA