Potpisan ugovor vrijedan 100.000 kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta općine Lipovljani

         Modernizaciju, uređenje i asfaltiranje nerazvrstanih cesta, koje su u nadležnosti Općine Lipovljani, tijekom 2020. godine, sufinancirat će sa 100.000 kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Nikoli Horvatu, načelniku općine Lipovljani, ugovor vrijedan 100.000 kuna, s rokom izvršenja do 31.ožujka 2021. godine, u Novskoj je, u srijedu, 1. srpnja uručila Katica Mišković, pomoćnica ministra Marka Pavića.

         Potpisivanje i podjela ugovora Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, upriličena je u Novskoj, za 41 projekt s područja Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije. Bespovratna sredstva dobile su općine i gradovi, ali i obrtnici i poduzetnici, najviše njih iz Petrinje. Ukupna vrijednost podijeljenih ugovora je 41 milijun kuna, naglasila je u svom obraćanju prisutnima Katica Mišković, pomoćnica ministra.

         Projekti modernizacije i uređenja nerazvrstanih cesta, koje su u nadležnosti Općine Lipovljani, svake godine provode se u više ulica u Lipovljanima i u ostala tri naselja općine Lipovljani. Za ovu godinu predviđeno je 5 cesta za uredit i asfaltirat, a među prvima bit će cesta od Piljenica prema Banovoj Jaruzi, čije će se djelomično asfaltiranje završiti tijekom srpnja.

         Damir SMETKO