POTPISAN UGOVOR SA MINISTARSTVOM REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE VRIJEDAN 250.000 KUNA

U utorak, 21. svibnja 2019. godine, u hotelu Sheraton u Zagrebu, održano je svečano potpisivanje Ugovora sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške brdsko-planinskim područjima, putem kojih je slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave dodijeljeno 101 milijun kuna za razvojne projekte.

U ime Ministarstva, svečanosti potpisivanja nazočila je i Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, sa suradnicima.

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera koju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi u cilju ostvarenja ujednačenog regionalnoga razvoja, a koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja, te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovala je i zamjenica općinskog načelnika Općine Lipovljani, Ljiljana Tomić, koja je za sufinanciranje projekta rekonstrukcije Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja potpisala Ugovor na iznos od 250 tisuća kuna.