POTPISAN UGOVOR SA MINISTARSTVOM REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE VRIJEDAN 150.000 KUNA

U srijedu, 16. svibnja 2018. godine, u hotelu Panorama u Zagrebu, održano je svečano potpisivanje Ugovora sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju, putem kojih je slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave dodijeljeno 80 milijuna kuna za razvojne projekte.

U ime Ministarstva, svečanosti potpisivanja nazočila je i Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, sa suradnicima.

U svom uvodnom obraćanju, ministrica Gabrijela Žalac istaknula je  kako je interes lokalne zajednice za provođenjem ovakve vrste programa jako velik, te kako Ministarstvo godišnjim programima putem raznih aktivnosti želi utjecati na održivost razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture.

Program podrške regionalnom razvoju i Program održivog razvoja lokalne zajednice, nacionalne su mjere koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije provodi u cilju ostvarenja ujednačenog regionalnoga razvoja, a koncipirani su kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavljaju podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i općinski načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat, koji je za sufinanciranje projekta modernizacije nerazvrstanih cesta na području općine Lipovljani potpisao Ugovor na iznos od 150 tisuća kuna.