POTPISAN SPORAZUM O STRUČNOJ SURADNJI IZMEĐU OPĆINE LIPOVLJANI I OBRAZOVNE GRUPE ZRINSKI IZ ZAGREBA

Sporazum o obrazovnoj, znanstveno-istraživačkoj, stručnoj i tehničkoj suradnji između Općine Lipovljani i Obrazovne grupe Zrinski, u utorak, 7. lipnja potpisali su Mario Ribar, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAnačelnik općine Lipovljani i  Vitomir Tafra, predsjednik Upravnog vijeća Obrazovne grupe Zrinski iz Zagreba. Potpisivanju Sporazuma o suradnji, potpisanom u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani, još su bili prisutni Marica Tisaj, ravnateljica lipovljanske knjižnice i Ivica Katavić, dekan Visoke škole Nikola Šubić Zrinski, koja radi u  okviru ove Obrazovne grupe.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAPotpisani sporazum između općine Lipovljani i Obrazovne grupe Zrinski ima za cilj sudjelovanje u kreiranju, pripremi i realizaciji različitih razvojnih projekata, u svrhu daljeg razvoja i podizanja razvojnih potencijala kod stanovnika općine Lipovljani. Posebno se to odnosi na partnerstvo u pokretanju visokog obrazovanja kod stanovnika općine Lipovljani i partnerstva u pripremi i izradi stručnih projekata i akcija u svrhu poduzetničkog razvoja.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAPrije potpisivanja sporazuma, Ivica Katavić, dekan Visoke škole Nikola Šubić Zrinski, za 20-tak mlađih stanovnika općine Lipovljani, u Narodnoj knjižnici i čitaonici, prezentirao je mogućnosti online studiranja. Predstavio je sve obrazovne mogućnosti Obrazovne grupe Zrinski, a posebno je izložio program i mogućnosti online studiranja od kuće, putem računala i interneta. Studiranje na Visokoj školi Zrinski iz Zagreba plaća sam student, a kako bi olakšali plaćanje, uz Sporazum o suradnji između Općine Lipovljani i Obrazovne grupe, potpisan je i dodatak sporazuma. Po njemu se svim studentima odobrava 10% popusta kod plaćanja studiranja, zbog zajedničke suradnje Općine i Obrazovne grupe.

Svi zainteresirani promotivne materijale mogu pogledati u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA