Postavljeno je već više od 600 LED rasvjetnih tijela nove javne rasvjete

         Do kraja svibnja, postavljeno je više od 600 rasvjetnih tijela, od ukupno njih oko 750, koliko će ih imati javna rasvjeta općine Lipovljani, kad se završe radovi na izmjeni dosadašnje javne rasvjete i zamjeni ju se energetski učinkovitijom i štedljivom LED rasvjetom. Preostalih, nešto više od 100 rasvjetnih tijela, planira se postaviti do kraja lipnja, s obzirom da se zbog tehničkih razloga još uvijek čeka isporuka dijela opreme za sokak u Krivaju te jedan sokak u Lipovljanima, Ratarsku ulicu i nekoliko lampi u Piljenicama.

         Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, održao je radni sastanak s izvođačima radova i nadzorom, na kom se razgovaralo o odrađenom poslu i završetku poslova na izmjeni javne rasvjete. Bilo je i nekoliko primjedbi na postavljena rasvjetna tijela, koje će se otkloniti do završetka posla.

         Modernu i štedljivu rasvjetu, osim ulica Lipovljana i naselja na području općine Lipovljani, dobit će i sakralni objekti, te malonogometno igralište u centru Lipovljana na kojem se održavaju razni sportski programi i manifestacija ‘Lipovljanski susreti’.

         Ukupna vrijednost radova zamjene javne rasvjete na području općine Lipovljani iznosi 2,3 milijuna kuna, bez PDV-a.  Očekuje se da nova javna rasvjeta, na cijelom području općine Lipovljani, svijetli cijelu noć. Takav zahtjev bit će upućen prema HEP-u, kad se završi montaža svih rasvjetnih tijela, a predloženo je i da se javna rasvjeta na području općine Lipovljani izdvoji iz HEP-a i da kontrolu nad njenim korištenjem ima općine Lipovljani, ili njezino komunalno poduzeće.

Damir SMETKO