POSTAVLJEN ‘BRODIĆ MATEJ’ NA DJEČJEM IGRALIŠTU U PARKU U LIPOVLJANIMA

Na sam praznik rada, 1. svibnja, na dječjem igralištu u parku u centru Lipovljana, i službeno je „otvorena“ moderna sprava za igranje i zabavu djece, koja svakodnevno borave u parku i uživaju na postojećim spravama za igranje. Novu napravu za igranje omogućio je Mjesni odbor Lipovljani, koji je svoja ovogodišnja sredstva iz proračuna općine Lipovljani odlučio uložiti u bolji i kvalitetniji sadržaj dječjeg igrališta u Lipovljanima, a napravu su postavili djelatnici tvrtke ‘Kova’ iz Velike Gorice, koja se i bavi izradom opreme za dječja igrališta.

                Nova naprava u dječjem igralištu nosi proizvođački naziv ‘Brodić Matej’, u stvarnosti je višenamjenska sprava veličine 4,5 puta 4,5 metra, koja ima ljestve za penjanje na toranj, tobogan dužine 3,2 metra, konop za penjanje, ljuljačku i pramac ‘brodića’ koji je mali pješčanik. Vrijednost ove naprave iznosi 25.000 kuna.

            Na otvorenju, uz predsjednicu MO Lipovljani, Dubravku Hubak, te ostale članove Mjesnog odbora, djecu i roditelje, prisustvovao je i načelnik općine Lipovljani Nikola Horvat.

            ‘Način rada i funkcioniranja Mjesnog odbora Lipovljani može biti za primjer drugim mjesnim odborima. Kontinuirano održavanje sjednica, te potpuno zalaganje svih članova Mjesnog odbora jamac su kvalitetnog i uspješnog rada, a rezultate možemo vidjeti i danas. Čestitam svim članovima Mjesnog odbora na uspješnoj realizaciji ovog projekta te izražavam zadovoljstvo načinom rada odbora’ – rekao je načelnik Nikola Horvat.

Da članovi Mjesnog odbora Lipovljani zaista kvalitetno rade, potvrđuju to i ostali projekti koje su uspješno realizirali u posljednje tri godine, koliko je odbor u ovom sastavu. U 2015. godini sudjelovali su sa 10.000,00 kuna u izgradnji staze na groblju u Lipovljanima, u 2016. godini kupili su i poklonili dječjem vrtiću „Iskrica“ Lipovljani igračke i klima uređaj u vrijednosti 13.000,00 kuna, dok su prošle godine nogometnom klubu „Slavonac“ kupili nove aluminijske golove u vrijednosti 10.000,00 kuna, te na taj način omogućili najmlađim uzrastima uvjete potrebne za uspješan nastavak natjecanja.        

                Dubravka Hubak, predsjednica MO Lipovljani, zahvalila se svim članovima Mjesnog odbora na aktivnom radu, zalaganju i dolasku na sjednice, a posebno općinskom načelniku Nikoli Horvatu koji prepoznaje kvalitetan rad odbora te im daje punu podršku.