Postavlja se nova žičano-betonska ograda oko mjesnog roblja u Lipovljanima

Nakon proljepšanja vremena i obavljenih priprema, krajem ožujku započeli su radovi na postavljanju žičano-betonske ograde oko mjesnog groblja u Lipovljanima. Radovi na ograđivanju prostora mjesnog groblja trajat će do kraja travnja, izvode ga djelatnici ‘Lipkom servisa’, a kompletan posao koštat će oko 60.000 kuna.

Nova žičano-betonska ograda postavlja se od parkirališta uz groblje, te zapadnu i sjevernu stranu groblja, u dužini od 310 metara. U petak, 5. travnja djelatnici ‘Lipkom servisa’ već su završili postavljanje gotovo svih stupaca na trasi ograde, a započeli su i sa postavljanjem pletene žice.

Nova ograda postavlja se umjesto dosadašnje, ‘zelene’ ograde koja je bila uglavnom od čempresa. Njih je zahvatila bolest, pa su se sušili i propadali. Takva, ‘zelena’ ograda je počupana, a umjesto nje postavlja se žičano-betonska ograda. Novac je osigurala Općina Lipovljani. Razmišlja se i o ponovnoj sadnji zelene ograde, no traži se pogodna vrsta biljke koja bi bila izdržljiva za tu namjena, ali i dekorativna. Ipak, najvažnije je čvrstom ogradom ograditi groblje, a to će biti učinjeno do kraja travnja.

Damir SMETKO