POSJETILI UČENIKE PODRUČNIH ŠKOLA U KRALJEVOJ VELIKOJ I PILJENICAMA

Nakon zajedničkog, svečanog početka nove školske godine u matičnoj školi u Lipovljanima, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, u pratnji ravnateljice Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima, Mirjane Faltis, u utorak, 6. rujna posjetio je i područne škole u Kraljevoj Velikoj i Piljenicama. Osim upoznavanja s prvašićima u ove dvije GEDSC DIGITAL CAMERApodručne škole, razgovaralo se i o potrebama nastavka uređenja školskih zgrada.

U Kraljevoj Velikoj, učenici se obrazuju u dva kombinirana razreda. Nakon darivanja svih učenika slatkišima, općinski načelnik Mario Ribar obišao je i zgradu škole u kojoj su stvoreni bolji uvjeti za boravak i učenje djece u školi. Iako o osnovnom školstvu na području općine, zakonski brinu županije, u uređenju prostorija škole u Kraljevoj Velikoj sa značajnim sredstvima sudjelovala je i općina Lipovljani, sve u cilju da se što više poboljšaju uvjeti obrazovanja jer se u zgrade škole nije ulagalo godinama. Tako je u kraljevčanskoj područnoj školi prošle godine potpuno uređen sanitarni čvor, zamijenjena je dotrajala drvena stolarija novom, a ove godine uređeno je i centralno grijanje. Obavljenim poslovima i uređenjem iskazanoGEDSC DIGITAL CAMERA je zadovoljstvo učitelja i učenika, a za te radove, samo iz općinskog proračuna općine Lipovljani u proteklih dvije godine, izdvojeno je oko 55.000 kuna. Idućih godina poradit će se na dodatnom opremanju ove škole,te na obnovi stolova i klupa.

U područnoj školi u Piljenicama, također se radi u dva kombinirana razreda na katu školske zgrade, a nakon unutarnjeg preuređenja prostora, od predvorja je uređena još jedna učionica. Tehnička opremljenost škole je dobra, a nakon upoznavanja s prvašićima, ravnateljica škole Mirjana Faltis upoznala je općinskog načelnika Marija GEDSC DIGITAL CAMERARibara s potrebama uređenja škole. Posebno se to odnosi na dotrajalu stolariju na školskoj zgradi i veliku potrebu zamjene prozora, kroz koje, pri jačoj kiši voda ulazi u učionice.

Nakon obilaska područnih škola dogovoreno je da se sve potrebe za ulaganjem u uređenje školskih objekata u Kraljevoj Velikoj i Piljenicama dostave u Općinu Lipovljani, a prema mogućnostima i visini ulaganja, općinski načelnik Mario Ribar će ih uvrstiti u plan za financiranje u 2017. godini, kod izrade općinskog proračuna, tako da će se u planu za iduću godinu, u programima obrazovanja i investicija zasigurno naći i područna škola u Piljenicama.

Prvi dani škole teku u prilagodbi prvašića, ali obiteljska atmosfera i veselje zbog ponovnog kretanja u školu kod starijih učenika u Kraljevoj Velikoj i Piljenicama, pomažu malobrojnim prvašićima da s veseljem idu u školu.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA