POLAZNIKE I ZAPOSLENIKE DJEČJEG VRTIĆA U LIPOVLJANIMA OBIŠAO OPĆINSKI NAČELNIK MARIO RIBAR

Kako prolaze prvi dani adaptacije novih polaznika u Dječji vrtić ‘Iskrica’ u Lipovljanima, te kako izgleda unutrašnjost vrtića, koja je tijekom prve polovice kolovoza potpuno oličena i uređena, zanimalo je Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani. Zbog toga je obišao Dječji vrtić, u petak, 18. rujna. Polaznicima vrtića donio je slatke darove, a nakon razgledavanja pohvalio je uređen prostor vrtića.

Ravnateljica vrtića Marija Duda, upoznala je općinskog načelnika da će ove pedagoške godine vrtić polaziti ukupno 85 najmlađih stanovnika općine Lipovljani i da adaptacija djece, koja su tek krenula u vrtić, prolazi odlično, bez plaća ili kakvih drugih problema. Time su zadovoljni i roditelji, a posebno su zadovoljni novim programom vrtića, poludnevnim, 5-tosatnim boravkom djece u vrtiću. On se odvija u zgradi Narodne knjižnice i čitaonice zajedno s programom predškolskog odgoja, koji je obvezatan, od prošle školske godine, za svu predškolsku djecu prije polaska u školu.

U dvije vrtićke grupe, cjelodnevni program boravka u vrtiću, trenutno pohađa 42 djece. Još 15-toro djece polazi poludnevni program igraonice, a 28 ih početkom listopada očekuju u predškolskom odgoju, tzv. ‘maloj školi’. Time je kapacitet vrtića, uglavnom, popunjen, a još po koje mjesto našlo bi se za dijete u poludnevnom smještaju, istaknula je Marija Duda, ravnateljica vrtića u razgovoru s općinskim načelnikom Mariom Ribarom.

Nakon obilaska unutrašnjosti vrtića, Mario Ribar, bio je zadovoljan viđenim, posebno, jer su na radovima uređenja radili i zaposlenici ‘javnih radova’. Donesene slatkiše, načelnik općine Lipovljani, podijelio je polaznicima vrtića u dvorištu, koje je također uređeno tijekom kolovoza. Za Dječji vrtić ‘Iskrica’, predškolsku ustanovu Općine Lipovljani, svake se godine iz općinskog Proračuna izdvoji više od 560.000 kuna, za rad i materijalne troškove. To je gotovo 10% izvornih sredstava općinskog Proračuna, no na to se gleda i kao ulaganje u odgoj i obrazovanje najmlađih, što je budućnost općine Lipovljani. Zato se vodi stalna briga o što kvalitetnijem boravku i odgoju polaznika u Dječjem vrtiću u Lipovljanima, a obilazak Maria Ribar, općinskog načelnika, samo je jedan u nizu posjeta i stalnog komuniciranja.

Damir SMETKO